Kapıkule Sınır Kapısı’nda gerçekleştirilen denetimlerde, yurda kaçak yollarla sokulmak istenen 2 binden fazla canlı yeşil alg ele geçirildi. Olayla ilgili 5 kişiye toplam yüz binlerce liralık idari para cezası uygulandı.
Edirne Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği ekiplerinin Türkiye’ye giriş yapan bir yolcu otobüsünde arama yaptığı belirtildi.Denetim sırasında, toplam 8 kilo 500 gram ağırlığında 2 bin 125 adet “Aegagropila linnaei” türü canlı yeşil algın kaçak olarak ülkeye sokulmaya çalışıldığı tespit edildi.
Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ekiplerinin olay yerinde yaptığı inceleme sonrası, canlı yeşil alglara ve taşımada kullanılan araca mülkiyetin kamuya geçirilmesi işlemleri kapsamında el konuldu.
Olayla bağlantılı olduğu belirlenen 5 kişiye ise 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında toplam 474 bin 55 lira idari para cezası kesildi.
Haber: Silayolu.com İbrahim Yırtmaz Kaynak ve Foto: aa.com.tr
1
Dolandırıcılar Sahte Evlilik İle Gurbetçi Vatandaşın 32 Dairesini Elinden Aldılar.
40525 kez okundu
2
Türkiye’ye Giden Araç İçerisinde Beyan Edilmeyen 60 Bin Avro Yakalandı
27127 kez okundu
3
Gurbetten Memlekete Geldi, Acı Haberle Yürekler Dağlandı.
19745 kez okundu
4
Trajik Olay: Üç Çocuk Annesi Gurbetçi Kadın Hayatına Son Verdi.
17410 kez okundu
5
Avusturya’da Yaşayan Gurbetçi, Almanya’da Yaşayan Gurbetçinin Başına Bela oldu.
15008 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.