DOLAR 45,4229 0.08%
EURO 53,2315 -0.21%
ALTIN 6.862,66-0,25
BITCOIN 3644520-0.63369%
ETARENTACAR
ETA KAMPANYA
ETA Türkiyeyolyardimi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: ” Gurbetçiler Canımızdan Birer Parçadır”.
  • Silayolu.com
  • Türkiye
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: ” Gurbetçiler Canımızdan Birer Parçadır”.
83 okunma

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ” Gurbetçiler Canımızdan Birer Parçadır”.

13 Mayıs 2026 12:41
Cumhurbaşkanı Erdoğan: ” Gurbetçiler Canımızdan Birer Parçadır”.
0

BEĞENDİM

Cihant Hukuk & Danışmanlık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son dönemde yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarına yönelik eleştiriler hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuşan Erdoğan, gurbetçilere yönelik kullanılan ifadelerin kabul edilemez olduğunu belirterek Avrupa’daki Türk toplumuna sahip çıktı.Konuşmasında özellikle Avrupa’da yaşayan Türk vatandaşlarının Türkiye’ye ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda büyük katkılar sunduğunu vurgulayan Erdoğan, “Berlin’deki, Brüksel’deki vatandaşlarımız da canımızdan birer parçadır” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bazı muhalefet temsilcilerinin gurbetçilere yönelik söylemlerini de eleştirdi. Son aylarda yaşanan tartışmalara değinen Erdoğan, CHP Milletvekili Cemal Enginyurt tarafından Almanya’dan Türkiye’ye gelen bir gurbetçi için kullanılan “zırzop” ifadesinin milyonlarca vatandaşı üzdüğünü söyledi. Erdoğan, Avrupa’daki Türk toplumuna karşı adeta bir “linç kampanyası” yürütüldüğünü savundu.

Avrupa’ya yıllar önce çalışmak için giden Türk işçilerinin büyük fedakârlıklarla güçlü bir diaspora oluşturduğunu belirten Erdoğan, bugün Avrupa’daki Türk toplumunun hem yaşadıkları ülkelere hem de Türkiye’ye önemli katkılar sağladığını ifade etti.Yurt dışında yaşayan vatandaşların Türkiye ekonomisine katkısına da dikkat çeken Erdoğan, gurbetçilerin yalnızca turizm alanında Türkiye’ye 11 milyar euronun üzerinde gelir kazandırdığını açıkladı.

whatsapp haber hattı 400x50

Erdoğan, ticaret, diplomasi, eğitim ve kültür alanlarında da gurbetçilerin önemli rol üstlendiğini söyledi.Konuşmasının sonunda dünyanın farklı bölgelerinde yaşayan yaklaşık 7 milyon Türk vatandaşının her zaman yanında olacaklarını belirten Erdoğan, devlet kurumları ve dış temsilciliklerin gurbetçilerin sorunlarıyla yakından ilgilenmeye devam edeceğini ifade etti. Erdoğan, “Muhalefet öyle istiyor diye Türk diasporasına sırtımızı dönemeyiz” sözleriyle açıklamasını tamamladı.

Haber: Silayolu.com İbrahim Yırtmaz

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.