
31.12.2018 Dortmund
Kamuoyunda “İmar Barışı” olarak adlandırılan Yapı Kayıt Belgesi başvuru süresi 6 ay daha uzatıldı.
6 ay içerisinde kayıt belgesi bedellerini ödeyenler imar barışından faydalanabilecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yoğun talebi karşılamak için bu kararı aldı.

Bugüne kadar yaklaşık 9 milyon 500 bin kişi imar barışından faydalandı. Toplam yaklaşık 14 milyar liralık bedel yatırıldı.
Vatandaşların devletle ihtilaflı durumunun ortadan kaldırılması, imara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması yoluyla bu yapılara yasallık kazandırılması hedeflenen İmar Barışı düzenlemesi, 31 Aralık 2017’den önceki ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapılmış kırsal ve kentsel alanlardaki tüm yapıları kapsıyor.
PTT şubelerinden alınan e-Devlet şifresi ile “www.turkiye.gov.tr” adresine veya “e-Devlet” mobil uygulamasına giren vatandaşlar, burada yer alan kurumlar bölümünden Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ait sayfaya erişebiliyor. Sayfaya giriş yapan yapı sahipleri, “İmar Barışı Başvuruları” bölümüne girdikten sonra istenilen bilgileri doldurarak başvurularını tamamlıyor.
silayolu.com
1
Dolandırıcılar Sahte Evlilik İle Gurbetçi Vatandaşın 32 Dairesini Elinden Aldılar.
40067 kez okundu
2
Didim’de Korkunç Kavga: Gurbetçi Genç Yoğun Bakıma Alındı.
33499 kez okundu
3
Alkollü Sürücü, Gurbetçi Ailenin Aracına Çarptı: 3 Yaralı.
29273 kez okundu
4
Samsun’da Feci Kaza: 12 Yaşındaki Türk Çocuğu Şoför Hayatını Kaybetti, 3 Yaralı.
23323 kez okundu
5
İki Gurbetçinin Limon Ağacı Tartışması Ölümle Sonuçlandı.
22025 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.