Avrupa’dan Türkiye’ye arabayla giden sürücüler Sırbistan-Bulgaristan gibi ülkelerde soyulmaktan korkuyor ancak ‘Türkiye’ye giriş yapan bazı sürücüler, burada bütün tedbirleri elden bırakıyorlar.

Yaz Mevsimi Olması Nedeniyle Aileleriyle Birlikte senelik izinlerini Türkiye’de geçirmek için gelen gurbeçiler dinlenme tesislerinde  veya Akaryakıt İstasyonlarında Duran ‘Vatandaşlar Hırsızların Hedefi Haline Geliyor.

DTAC’ (SılaYolu Avrupa Türk Otomobil Derneği) Yöneticileri ‘Araç içerisinden yapılan hırsızlık olaylarında yaz döneminde çok ciddi manada artış yaşandığını belirtirken. Olayların daha çok akaryakıt istasyonlarında ve dinlenme tesislerinde mola veren yabancı plakalı araçlarda meydana geldiğini söylediler.

Yetkililer’ Vatandaşların dikkatli olmasını belirtirken.Özellikle kısa bir süre için bile olsa araçtan inilmesi halinde kontağın kapatılıp kapıların kilitlenmesi gerektiği belirtilirken, şu uyarılarda bulundular: “

SILAYOLU AVRUPA TÜRK OTOMOBİL DERNEĞİ VATANDAŞLARI UYARDI

Türkiye’ye senelik izinlerini geçirmek için gelen gurbeçiler dinlenme tesislerinde  veya Akaryakıt İstasyonlarında Duran ‘Vatandaşlar ‘Araçlarını mutlaka gözle görülebilecek, ışıklandırılmış bir alana park etmelerinde fayda var. Araç’ta dışarıdan görünebilecek şekilde cam önüne cüzdan, çanta, cep telefonu gibi değerli eşyalar bırakılmamalı. Tesislerin dışında aydınlatma olmayan bölgelere araç park edilmemeli.

Hırsızlar gurbetçilerin bu rahat ve hatalı davranışını fırsata çevirip yaz aylarında binlerce Euro’luk vurgun yapıyor.dediler.

DTAC ‘ YÖNETİM KURULU BAŞKANI ‘ Sezai Koç ‘Vatandaşların para, takı, önemli evrak, kredi kartı gibi bütün değerli eşyalarını bir el çantasının içine koyması, bunu da aracın dışından görünecek şekilde koltuğun üzerine bırakmamalarını ,Mola verildiğinde araçtan uzaklaşılmamalı. Araç’tan uzaklaşılacak bile olunsa ,değerli eşyaları mutlaka yanlarına alsınlar. Issız ve karanlık yerlerde mola vermesinler diye tavsiyelerde bulundu.

DTAC ‘ YÖNETİM KURULU BAŞKANI ‘ Sezai Koç ‘ Özellikle 24:00-06:00 saatleri arasında araç içerisinde dinlenmek maksadıyla mola verilmemeli, istirahat için mümkünse şehir merkezindeki konaklama alanları tercih edilmelidir. Şüpheli şahıs ve araçlara rastlanması halinde ücretsiz olan 155 polis imdat ve 156 jandarma imdat telefonlarına bilgi verilmelidir.”dedi.

Haber: SilaYolu.com
Edirne