Avrupa’da okul tatilleri sona ererken tatilden dönenlerin sayısıda artmaya başladı.

İzin mevsiminin yavaş yavaş sona ermesi ile birlikte yollarda da Trafikte artış  gözlenmeye  başladı.Bir çok Gurbetçinin hafta sonunda dönüşe gecmesi nedeniyle yine bildik manzaralar ile karşılaşmaya hazır olun.Bu haftasonu Avrupa’da bir çok otoyolda yoğunluk bekleniyor.Hafta sonu yola çıkacaklar oldukca sabırlı olmaları gerekiyor.

Uzmanlar, cumartesi ve pazar günü bir çok otoyolda aşırı yoğunluk bekliyor. Özellikle Sırbistan-Macaristan sınırında uzun araç kuyruğu ile karşılaşmaya hazır olun. Çünkü Macaristan gümrüğü Sırbistan yönünden gelen araçları sıkı bir kontrolden geçiriyor. Gümrük işlemleri nedeniyle de bekleme süresi uzuyor.

Sırbistan’dan Macaristan’a geçişte alternatif sınır kapılarını denemekte fayda var. Diğer yandan Macaristan’ üzeri gitmek istemeyenler Hırvatistan-Slovenya-Avusturya güzengahını kullanabilirler, Ancak bu güzergah üzerinde de durumun pek farklı olmayacağını sürücülerin sınırlarda bekleme sürelerine hazırlıklı olmalarını söylemekte fayda var. 

Alman Otomobil Kulübü ADAC ile Avrupa Otomobil Kulübü ACE, Avusturya, Fransa ve özellikle de Alman otoyollarında trafiğin yer yer durma noktasına gelebileceği uyarısında bulundu. Hem kuzeye giden tatilciler, hem de güneyden dönen tatilciler nedeniyle Almanya’da her iki yönde de yoğunluk beklenen otoyollar şunlar:

A 1 Fehmarn – Lübeck – Hamburg – Bremen – Dortmund – Köln
A 2 Berlin – Hannover – Dortmund
A 3 Arnheim – Köln – Frankfurt – Würzburg – Nürnberg – Passau
A 4 Dresden – Erfurt – Kirchheimer Dreieck
A 5 Kassel – Frankfurt – Karlsruhe – Basel
A 7 Füssen/Reutte – Ulm – Würzburg – Kassel – Hannover – Hamburg – Flensburg
A 8 Salzburg – München – Stuttgart – Karlsruhe
A 9 Berlin – Nürnberg – Münih
A 19 Dreieck Wittstock/Dosse – Rostock
A 24 Berlin – Dreieck Wittstock/Dosse
A 61 Mönchengladbach – Koblenz – Ludwigshafen
A 93 Rosenheim – Kiefersfelden, Inntaldreieck – Kufstein
A 95/B 2 Münih – Garmisch-Partenkirchen
A 96 Münih – Lindau

Silayolu.com
Sezai Koç