Gectiğimiz hafta sonu Almanya’da 5 eyalette okullar tatile girdi. Bu hafta ise Almanya’nın Baden-Württemberg ve Bayern eyaletlerinde okul tatilleri başlıyor.

 

Diğer yandan ‘Bremen, Hessen,  Niedersachsen, Rheinland-Pfalz ve Saarland eyaletlerinde 2 inci dalga izincilerin yollarda olması, yine trafik yoǧunluǧunun artmasına neden olacak.

Avrupa’da okullar aşamalı olarak tatile girmeye devam ediyor.Izin sezonu nedeniyle hafta sonu yine Cumartesi günü karayollarında ve havaalanlarında yoǧunluk bekleniyor.

Geçtiǧimiz haftalarda olduǧu gibi bu hafta yine güneye giden otoyollarda uzun araç kuyrukları bekleniyor. Özellikle Almanya’dan Avusturya’ya geçiş bölgelerinde bekleme sürelerine hazırlıklı olmak gerekiyor.Diğer yandan ilk izinciler’de dönüş yoluna geçecekler. Bu hafta sonu trafiğin en yoğun olacağı haftalardan biri olacağını söylemekte fayda var, en rahat yolculuk ise salı ve çarşamba günleri diyebiliriz.

İşte hafta sonu yol durumları. Yoğunluk beklenen yollar ve sınır kapıları

Avrupa genelinde ve SılaYolu Güzergahı üzerinde tüm otoyollarda yığılmalar var .Özellikle Almanya – Avusturya Passau istikmetinde uzun kuyruklar oluşmakta.

Otoyollarda beklenen yoğunluklar

Almanya:

A 1 Köln – Dortmund – Bremen – Hamburg – Puttgarden A 2 Oberhausen – Dortmund – Hannover – BerlinA 3 Oberhausen – Köln – Frankfurt – NürnbergA 4 Kirchheimer kavşağı – Erfurt – DresdenA 5 Hattenbacher kavşağı – Frankfurt – Karlsruhe – Basel A 6 Mannheim – Heilbronn – Nürnberg A 7 Hamburg – FlensburgA 7 Hamburg – Hannover – Kassel – Würzburg – Ulm – Füssen/ReutteA 8 Karlsruhe – Stuttgart – München – SalzburgA 9 Berlin – Nürnberg – München A 10 Berliner RingA 24 Berlin – Dreieck Wittstock/Dosse A 61 Mönchengladbach – Koblenz – LudwigshafenA 81 Stuttgart – SingenA 93 Inntaldreieck – KufsteinA 95 /B 2 München – Garmisch-PartenkirchenA 96 München – Lindau A 99 München civarı 

Avusturya: A 1, A 10, A 12, A 13 Brenner- , A 14 Rheintal, A 11 Karawanken

İsviçre: A 1 St. Gallen – Zürich – Bern

Slovenya: A 2 Karawanken Tüneli – Ljubljana – Zagreb

Hırvatistan: Otoyol ödeme gişelerinde yoǧunluk bekleniyor

Sınır kapıları: Hırvatistan, Sırbistan, Bulgaristan, Yunanistan, Türkiye.