Avrupa’daki gurbetçilerin son dönemde televizyondan aldıkları bazı devremülkler nedeniyle başları dertte. Almanya’da oturan Musa Bilen, televizyonda görerek aldığı devremülk nedeniyle dolandırıldığını iddia etti.

 

Gurbetçilerin yaşadığı mağduriyetlere şimdi de Dvremülklerle ilgili yaşanan sıkıntılar eklendi. Son olarak Almanya’nın Duisburg şehrinde oturan Musa Bilen isimli Türk vatandaşı’nın televizyon reklamına inanarak aldığı devremülkün hayali olduğu iddia etti. Artı33 ile irtibata geçen, Bilen Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinden aldığı devremülk nedeniyle dolandırıldığını ileri sürdü.

Hem kendisinin hem de kayınpederinin aynı şirketten 2 devremülk aldığını söyleyen gurbetçi, ancak havale yöntemiyle ödediği paraya rağmen kendisine hiç tapunun gönderilmediğini kaydetti. Aradan geçen 3 sene içerisinde sık sık yetkililerle irtibata geçmeye çalışan Almanyalı gurbetçi, her defasında telefona çıkanların devremülkün satıldığını kendisine söylediğini aktardı. Birkaç el değiştiren devremülkün yeni patronlarının, eski sahiplerinin yaptıkları ile ilgili sorumluluk kabul etmediklerina de dikakt çekti. Ortada ne devremülk ne tapu olduğunu kaydeden Bilen, devremülkün yeni sahiplerinin birkaç yıl sonra inşaa edilecek projelerde kendisine ancak yer verebileceklerini söylediğini aktardı.

Musa Bilen, Ortada olmayan hayali devremülkler için millete odalar satıldığını belirterek, insanları televizyondan devremülk alırken dikkatli olmaları noktasında uyardı.

Kaynak:arti33