Aksaray’da aracının koyun sürüsüne çarpması sonucu bir kişi hayatını kaybederken, iki kişi yaralandı. 28 yaşındaki Engin Topaloğlu yönetimindeki L 618 GJ plakalı araç, Aksaray-Konya kara yolunda 5. Kilometrede Afganistan uyruklu çoban Mıng Muhammad’un yolun karşısına geçirmeye çalıştığı koyun sürüsüne çarptı.

Mıng Muhammad olay yerinde hayatını kaybetti. Yaranan sürücü Engin Topaloğlu ve aracın içindeki diğer yolcu 25 yaşındaki Zackery Sylveste, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılırken kaza neticesinde 17 koyun telef oldu.

Saat 04.30 sularında Aksaray Konya karayolu Ataköy girişinde meydana gelen kazanın ardından yaralı olarak araçtan inen Topaloğlu ve Muhammad’un aracı terketmesinin hemen ardından arkadan gelen Seyit Kızıl yönetimindeki 68 LC 571 plakalı kamyonet Topaloğlu’nun aracına arkadan çarptı. Çarpmanın neticesinde araç, şarampole yuvarlandı.

Tatil için Hollanda’dan gelen Topaloğlu, ‘’ Bir anda karanlıkta fark etmeyerek koyun sürüsüne çarptım, ardından araçtan arkadaşımla indik ve biz iner inmez arkamızdan gelen kamyonet benim aracıma çarptı. Araç şarampole yuvarlandı’’ dedi.