Konya’nın Kulu ilçesinde bulunan Atatürk Caddesi, izin sezonu nedeniyle ilçeye akın eden gurbetçi arabalarının yarattığı yoğunluk nedeniyle trafiğe kapatıldı.

 

KONYA – Konya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi Genel Kurul kararıyla Atatürk Caddesi 02 Temmuz ve 15 Eylül tarihleri arasında araç trafiğine kapatıldı.

Yeni Konya gazetesinden Ertan Özkük’e açıklama yapan Kulu Belediye Başkanı Dr. Ahmet Yıldız, “Gurbetçi hemşehrilerimizin izine gelmeleriyle birlikte ve araç sayısının artması trafik yoğunluğunu had safhaya çıkarmaktadır. Çok sıcak olan bu aylarımızda ilçemizin en işlek caddesi olan, Atatürk Caddemizin yoğunluğunu bir süreliğine hafifletmek amacı ile Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi Genel Kurulu tarafından karar alınmıştır. Çeşitli düzenlemeler yapılarak vatandaşlarımızı rahat ettireceğiz. Caddemiz ambulans, itfaiye, temizlik araçlarından başka motorsiklet dahil hiçbir araç giriş yapamayacak. Vatandaşlar gündüz ve gece rahat bir şekilde alışverişlerini yapacaklardır.” dedi.

Alınan karar eylül ayına kadar sürecek.