Dolandırıcılık olayı, geçtiğimiz 25 Ağustos Cuma günü Mersin’in Mut ilçesinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, İtalya’da yaşayan M.C. isimli gurbetçi vatandaş yaz tatilini geçirmek üzere memleketi Mersin’in Mut ilçesine geldi. İzin süresi 23 Ağustos’ta dolan M.C., yaşadığı İtalya’ya tekrar
Gurbetçi M.C., İtalya’ya döndükten 2 gün sonra özel bir bankada bulunan hesabındaki 800 bin lira paranın bankanın Karaman’daki şubesinden çekildiğini görerek, durumu hemen banka yetkililerine bildirdi. Banka yetkilileri de güvenlik kamerası kayıtlarını incelediklerinde şubeye gelen bir kişinin kimliği ibraz ederek sahte imzayla parayı çektiğini belirledi. Bunun üzerine olay polise bildirildi.
Karaman Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesine bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, şahısların kimliklerini tespit edebilmek için vakit kaybetmeden çalışma başlattı. Bankanın güvenlik kamera kayıtları ile Plaka Tanıma Sistemi’ni (PTS) incelemeye alan ekipler, Mersin’in Mut ilçesine giden aracın plakası ile şahısların kimliğini kısa sürede tespit etti.
Kaynak ve Fotoğraf: İha Haber: Silayolu.com
Silayolu.com internet sitesinde paylaşılan haberlerin, kaynak belirtmeden başka platformlarda paylaşılmasının hukiki suç olduğunu hatırlatır! Bu uyarıyı dikkate almayan kişi ve kurumlar hakkında hukuki süreç başlatılacağını ifade etmek isteriz.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.