Almanya'nın Saksonya-Anhalt eyaletindeki Köthen kentinde bir büfe işleten Murat Aydın, 11 Nisan tarihinde, dükkânına giren üç soyguncuyu süpürge sapıyla kovalayarak kaçırdı. Aydın hırsızları kaçırırken, iki kadın çalışanının da canını kurtardı.

Köthen kentinde Bernburger Strasse ile Wolfgangstrasse'nin köşesindeki bir büfeyi işleten 44 yaşındaki Murat Aydın, olay günü dükkanın arkasındaki dinlenme odasında otururken, ön taraftan sesler geldiğini ve hemen odadan dışarı fırladığını belirtiyor.

Birinin elinde silah diğerinde bıçak olmasına rağmen tereddüt etmeden süpürgeyi eline alan Murat Aydın, hırsızları da dükkanından çıkartmayı başardı. Aydın’ın bu davranışı dükkanda çalışan Ramona K. (61) ve meslektaşı Silke D.’nin (50) de yara almadan kurtulmasını sağladı.

Murat Aydın basına yaptığı açıklamada, yaşadıklarını şöyle anlattı;

'O gün dükkânın arkasında bulunan çalışanlar için dinlenme odası’nda oturuyordum. Ön tarafta ise kadın çalışanlarımız hizmet veriyordu. Saat 11.00 sıralarında gürültü duydum. Bir bağrışma sesi geldi. Normal olmadığını anlayınca kapıdan baktım. Birinin elinde silah diğerinin elinde bıçak, iki kişi olduğunu gördüm ve kadın çalışanı kolundan tutup tezgâhın arkasına çekiyordu. O sırada odadan fırladım, çalışanın elindeki süpürgeyi kaptığım gibi peşlerinden kovaladım. İkisi de kaçtı' 

Dükkanın dışında hıtsızların kafasına süpürge ile vurduğunu belirten Aydın sözlerine şöyle devam etti: “Dışarıda birinin kafasına süpürgeyle vurdum. Ama yakalayamadım. Hemen polise haber verdik ve güvenlik kamerası görüntüleri incelemeye alındı.'

Soyguncuların 20 ila 30 yaşları arasında olduğunu tahmin ettiğini belirten Aydın, 'Tamamen maskeli oldukları için yüzlerini göremedik. Geçen haftalarda da benzer şekilde iki soyguncu büyük marketler zincirinin bir şubesini soydu. Ancak biz ilk defa böyle bir soygun girişimiyle karşı karşıya kaldık. Olay sonrası kadın çalışanlarımız biraz endişe etti.' dedi.

Kaynak ve Foto:www.sonhaber.eu