Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının yolculuklarında hafta sonu günleri seçmesi Edirne’deki gümrüklerde yoğunluğa neden oluyor Hafta ortasında ise gümrüklerin sakin olduğu görülüyor

 

EDİRNE – Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının yolculuklarında hafta sonu günleri seçmesi Edirne’deki gümrüklerde yoğunluğa yol açıyor.

İstatistiklere göre, cuma, cumartesi, pazar ve pazartesi günleri Türkiye’ye girişte gümrük kapılarında yoğunluk oluşuyor.

Sezonda salı, çarşamba, perşembe günleri ise diğer günlere göre daha sakin geçiyor. Yurt dışında yaşayan Türkler, yurda gelmek için bugünleri tercih ettiğinde sınırda daha az bekliyor.

Hafta başında memleketlerine ulaşmak isteyen pek çok Türk vatandaş yaşadıkları ülkelerden özellikle hafta sonraları günlerde yola çıkmaları zaman zaman Türk gümrüklerinde kuyruklara neden oluyor.

Hafta sonu yola çıkan İzincilerin çoğunluğu Özellikle Kapıkule sınır kapısını tercih etmesinden dolayı, bu kapıda yoğunluğa neden oluyor. Yetkililer ‘ diğer sınır kapılarının da kullanılmasının Kapıkulede yaşanan yoğunluğu azaltacağını belirtiyorlar.