Edirne; Serhat şehri. Edirne; Er meydanı.Edirne: Avrupa’ya açılan kapımız.

Öyle bir kent hayal edin ki üç imparatorluğun izini sürsün. Öyle bir kültür hazinesi düşkeyin ki tarih öncesinden günümüze, benzersiz bir mirası adında taşısın…

Edirne; Serhat şehri. Edirne; Er meydanı.Edirne: Avrupa’ya açılan kapımız.

Öyle bir kent hayal edin ki üç imparatorluğun izini sürsün. Öyle bir kültür hazinesi düşkeyin ki tarih öncesinden günümüze, benzersiz bir mirası adında taşısın…

Ve böyle bir kentin bağrında yükselen öyle bir mekan düşünün ki tüm bu değerleri içinde yaşatsın…. Edirnekari’den Mimar Sinan’a, Karaağaç’tan Edirne evlerine… Her katında tarihsel, kültürel ve doğal değerleri yansıtan Hotel ŞİMŞEK, konuklarını, bir müze havasında, Edirne kimliğiyle özdeşleşen özgün bir mekanda ağırlıyor. ziyaretçilerini

Edirne; Serhat şehri. Edirne; Er meydanı.Edirne: Avrupa’ya açılan kapımız.

Mimar Sinan’ımızın unutulmaz imzasını taşıyan Selimiye Camii gibi daha çok şey sıralayabilirim bu güzel şehrimiz için.

Yani özetle Edirne, Türkiye’nin de biz gurbetçilerin de göz bebeği.

Marmara Bölgesi‘nin Trakya yakasında, doğuda Kırklareli ve Tekirdağ, güneyde Çanakkale ve Ege Denizi, batıda Evros (Yunanistan) ve kuzeyde Haskovo (Bulgaristan) ile çevrili ildir.

Edirne şehri.

Bir zamanlar 80 li 90 yıllarda Gurbetçilerin adeta uğrak yeri olan Edirne kenti ‘ Dışardan gelen esnafların yaptığı daleverelerle , gurbetçilere çıkardıkları yüksek ödemelerle tabiri caizse kazık atmalar,gurbetçileri küstürdükleri için gurbetçiler yıllarca edirneyi es geçtiler.

EDİRNE’DE OTEL ŞİMŞEK VAR

OTEL ŞİMŞEK’in İÇİNDE EDİRNE VAR!

“İÇİNDE EDİRNE VAR”?

Otel Şimşek’in broşüründe yazılanda şöyle anlatılmakta

Öyle bir kent hayal edin ki üç imparatorluğun izini sürsün. Öyle bir kültür hazinesi düşkeyin ki tarih öncesinden günümüze, benzersiz bir mirası adında taşısın… Ve böyle bir kentin bağrında yükselen öyle bir mekan düşünün ki tüm bu değerleri içinde yaşatsın….

Edirnekari’den Mimar Sinan’a, Karaağaç’tan Edirne evlerine…

Her katında tarihsel, kültürel ve doğal değerleri yansıtan Hotel ŞİMŞEK, konuklarını, bir müze havasında, Edirne kimliğiyle özdeşleşen özgün bir mekanda ağırlıyor. ziyaretçilerini

2011 de tanıştık ootel şimşek ile Otelin sahibi Haşim ŞİMŞEK’i ve otelin hemen yanında, Haşim Bey’in kızı ŞİMŞEK ECZANESİ’nin sahibesi ÇİĞDEM ŞİMŞEK AKICI’ hanım ile bir tesadüf eseri. O gündür bugündür bizim içimizden biri oldular kocaman bir Aile olduk,Otelşimşek adeta bizim evimiz gibiydi. İzinden izine uğrar kendi evimiz gibi rahatca bir şelilde dinlenir yolumuza devam ederdik. 2014 yılından bu yana da  Adım Adım SılaYolu TV Programlarımıza  Sponsor olarak destek verdiler. Bizlerden desteklerini hiç esirgemediler. Edirneyi programlarımızda tanıtmamıza öncü oldu Çiğdem Şimşek hanım, Adım Adım SılaYolu TV programlarında Edirne tanıtımlarına ağırlık verdik. Edirne esnafının edinmiş olduğu o kötü imajı ortadan kaldırmak için seferber olduk, 3 sene ardı ardına yapmış olduğumuz TV Programlarıyla Edirnenin tanıtılmasında katkı sağladık, Programlarımıza o güler yüzüyle Kallavi kurabiye ustası Arslanzade sahibi Hacı Arif bey , Ciğerci Ustası Bahri Bey, Bizim ciğerci Hasan bey, gibi ünlü ustalara programlarımızda yer verdik. Edirnenin çeşitli esnaflarını ekranlara getirdik, Halkıyla röpörtajlar yaptık. Yaptığımız programlara edirneye edirne halkına , edirne esnafına tekrar güven duyulmasını sağladık.  3 üncü senemizde Çiğdem hanımla birlikte edirnenin tantımı için yapmış olduğumuz çalışmalar meyvesini vermeye başladı.    Çalışmalarımızın 3 senesinde ‘ Yıllık izinlerini tamamlayan yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının Edirne’deki sınır kapıları üzerinden dönüş yolculuğuna geçmesi kent ekonomisini hareketlendirmeye başladı, edirne ekonomisini hareketlendirdi.

Edirne gazetelerinde yer alan haberler bizleri sevindirdi. Gazetelerde yer alan haberlerde ‘ Edirne ekonomisinin hareketlendiği şöyle aktarılıyor.

Edirne Tarihi Ali Paşa Çarşısı Dernek Başkanı Yılmaz Sanış, hareketliliğin esnafa can suyu olduğunu söyledi. Sanış, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının Avrupa’ya dönüşlerinin Edirne esnafını olumlu yönde etkilediğini belirtti.

Kentin hareketli günler yaşadığını anlatan Sanış, şunları kaydetti:

“Özellikle bu yıla özgü çok güzel bir yoğunluk var. Hem gelişte hem dönüşte yurt dışından gelen vatandaşlar, Edirne’de alışveriş yapmak ya da konaklamak için mola veriyor. Bu da esnafı fazlasıyla memnun ediyor. Bu durumdan güzel dersler çıkartıp yaptığımız doğruları artırarak önümüzdeki yıl için çalışmalıyız. Çünkü Edirne’de memnun ayrılanlar önümüzdeki dönemler için referans olacaktır. Bu konuda tüm esnaf arkadaşlarımızın dikkatli olmasını istiyorum. Ölü geçmesini düşündüğümüz yaz sezonunu tahminlerimizin üzerinde verimli geçiriyoruz.” dedi. siyw aktarılıyor haberlerde.

Bizde şöyle bir deyim vardır, kapının çalınmasına vesile olana bak ;

Şöyle devam ediyor haberler ‘ Esnafın hareketlilikten memnun olduğunu belirten Bulut, “Temmuz ayının sonuna doğru başlayan gurbetçi girişleri bütün Edirne’yi hareketlendirdi. Oteller, restoranlar, çarşılar olmak üzere kent genelinde yoğunluk yaşanıyor. Edirne’deki otelciler de bundan olumlu yönde faydalandık. Bugünlerde de tatillerini bitiren gurbetçilerin dönüşleri başladı. Otellerimiz yine dolu. Edirne ekonomisine iyi bir katkı yapıyor. Bazı vatandaşlar birkaç gün kalıyor. Vatandaşlarımıza kentimizi gezdirip, tanıtıyoruz. Turizm her sektörü etkiliyor. Bizler bu durumdan çok memnunuz.” dedi.

Böyle açıklamalar çok güzel ve Edirne için sevindirici’ yapılan böyle güzel açıklamalar, bizleride memnun ediyor

Buradan bizleri yanlız bırakmayan bizlere inanan bizlere destek veren, Edirnenin tanınmasında , tekrar edirne esnafına güvenin artmasına vesile olan, öncü olan başta OTEL ŞİMŞEK sahibi Haşim Şimşek ‘bey’e ve Kızı Çiğdem Şimşek hanıma emeklerinden dolayı ayrıca tüm konuklarına gösterdikleri harikulade ev sahipliğinden dolayı ‘SılaYolu Türk Otomobil Kulübü olarak teşekkür ediyoruz.

Kallavi kurabiye ustası ARSLANZADE Hacı Arif ‘bey’e,  Edirne’nin Çiğerci ustaları Çiğerci BAHRİ’ Bey’e, Bizim Çiğerci HASAN ustaya  ve  Edirne esnafına katkılarından dolayı Teşekkür ediyoruz.

Ve Burada ‘ Asıl bu işin mimarına bize başından  beri inanan bize destek olan 2011 yılından bu yana Almanya ve diğer ülkelerde gürbetçilerimiz ile bağlantı kurarak , ve bizlerin yaptığı TV programlarına katılarak maddi ve manevi desteklerini esirgemeyerek, Programlarımızda ‘Edirne’nin tanıtımını yaparak ve bu sayede gurbetçilerimize Edirne’yi tanıtarak güvenli bir şekilde konaklamalarını sağlayarak, Edirne için Yen’i bir turizim alanı yaratan, Edirne’nin tarihine ve kültürüne,Edirnenin esnafına yeniden bir ivme kazandıran , şimdide Edirne’de sağlık turizmine yönelik Edirne’yi tanıtan Çiğdem Şimşek Hanıma Sonsuz Teşekkürlerimizi gönderiyoruz.  Edirne Vali’mize, Edirne Belediye Başkanımıza buradan seslenmek istiyorum. Almanyada yayınlanan Avrupanın her yerinden izlenen yapmış olduğumuz TV programlarına katılarak Edirne yi Gurbetçilere tekrar sevdiren Çiğdem Şimşek hanmın ,Edirne’ye Heykeli dikilmesi gerek.

Son olarak’ta tabiki ‘ Ne mutlu ki bizlere,ki ‘ Edirne eski günlerine geri döndü, Edirne tanıtımında bizimde az çok katkımız olduğuna inanıyoruz. Edirne için elimizden gelen bir şey olursa her zaman yapmaya hazır olduğumuzu da buradan bilidirmek istiyorum.

BEKLE BİZİ EYY KOCA SERHAT ŞEHRİ EDİRNE BİZ YİNE GELİYORUZ…

 

SılaYolu Avrupa Türk Otomobil Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı

Sezai KOÇ