DOLAR 41,9993 0,28%
EURO 48,7738 0,49%
ALTIN 5.529,960,00
BITCOIN 4512939-2.60662%
Duru Bulgur
ETA Türkiyeyolyardimi
Essen’de Türk İşletmesine Saldırı: Camlar Kırıldı, Eşyalar Tahrip Edildi
  • Silayolu.com
  • Avrupa
  • Essen’de Türk İşletmesine Saldırı: Camlar Kırıldı, Eşyalar Tahrip Edildi
268 okunma

Essen’de Türk İşletmesine Saldırı: Camlar Kırıldı, Eşyalar Tahrip Edildi

22 Ekim 2025 20:22
Essen’de Türk İşletmesine Saldırı: Camlar Kırıldı, Eşyalar Tahrip Edildi
0

BEĞENDİM

Acibadem Yaz 2025_300x250 px

Almanya’nın Essen kentinde bulunan Halil Yalçın’a ait  Yes Reisen adlı Türk seyahat acentası, kimliği belirsiz kişilerce saldırıya uğradı.
Olayda, iş yerinin ön cephesindeki camlar kırılırken içerideki bazı eşyaların da zarar gördüğü bildirildi.

Polis ekipleri saldırının ardından bölgeyi güvenlik şeridiyle çevreleyerek inceleme başlattı. Henüz saldırganların kimliği belirlenemedi.

İş yeri sahibi Halil Yalçın, saldırıyı büyük bir şaşkınlıkla öğrendiğini belirterek,

“Bu haberi aldığımda adeta donup kaldım. Maddi zarar bir yana, böylesine anlamsız bir saldırı bizi derinden üzdü.Son günlerde ırkçı saldırılar artmaya başladı diyen Halil Yalçın;  Sorumluların bir an önce bulunmasını ve adalet önüne çıkarılmasını istiyoruz,”
ifadelerini kullandı.Silayolu.com Ailesi olarak değerli dostumuz Halil YalçınBey’e Geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.Umarız bir an önce failler yakalanır.

Cepnet

Essen’de Kısa Sürede İkinci Saldırı

Saldırı, kentte üç gün önce Müslüman mezarlığına yönelik gerçekleştirilen tahribatın ardından yaşandı.
O olayda da çok sayıda mezar taşı kırılmış, mezarlık alanında ciddi hasar meydana gelmişti.

Art arda yaşanan bu iki saldırı, Essen’deki Türk ve Müslüman toplumu arasında endişe yarattı.
Yetkililer, her iki olay arasında bir bağlantı olup olmadığının araştırıldığını, soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü açıkladı.

Halil Yalçın

Haber: Silayolu.com – Sezai Koç

Fotoğraf: Yes Reisen

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.