Celal Taşkıran (69), Almanya’da yaşayan ve 32 yıl önce ayrıldığı eski eşi Yeter Zorba’yı (69) Aydın’ın Didim ilçesindeki evlerinde 15 yerinden bıçaklayarak öldürdü.

 

OLAY, saat 20.30 sıralarında Efeler Mahallesi 1381 sokakta bir evde meydana geldi. Celal Taşkıran, 1972 yılında evlendiği Yeter Zorba ile 1991 yılında anlaşmalı olarak boşandı. Boşandıktan sonra Almanya’ya gelen Yeter, her yıl Türkiye’ye gittiğinde Taşkıran’ın Didim’deki evinde kaldı. Yeter, kısa bir süre önce gittiği evde akşam saatlerinde eski eşi ile tartıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Celal Taşkıran mutfaktan aldığı bıçakla eski eşini çeşitli yerlerinden 15 kez bıçakladı.

Taşkıran, olaydan sonra öldürdüğü eski eşinin başından ayrılmayarak polisi aradı. İhbar üzerine adrese sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Yeter Zorba’nın hayatını kaybettiği belirlendi. Zorba’nın cenazesi olay yeri incelemesinin ardından otopsi için İzmir Adli Tıp’a gönderildi. Taşkıran ise gözaltına alınarak Emniyet’e götürüldü. Taşkıran ifadesinde, her geldiğinde eski eşiyle sürekli kavga ettiklerini bu nedenle öldürdüğü itiraf etti.

 

Kaynak ve foto: www.hurriyet.com.tr