Edirne’de gurbetçilerin otobandan Edirne’ye uğramadan geçmeleri eleştirilirken, bedava otopark bileti, su ve simit gibi promosyonlar dağıtılması önerildi.

 

EDİRNE – Edirne Güncel gazetesinde yayımlanan bir yazıda, otoban yapıldıktan sonra, Avrupalı Türklerin Edirne’ye uğramadan memleketlerine devam ettikleri ifade edildi ve bunun Edirne ekonomisine zarar verdiği vurgulandı.

24 saat içinde on binlerce gurbetçinin sınır kapısından geçip gitmesinin kendilerine bir faydası olmadığını kaydeden Melih Yurduseven, otoban yapıldıktan sonra Edirne’nin gurbetçiden kazancının azaldığını dile getirdi.

“En basitinden birer şişe su alsalardı,birer çay içselerdi,birer hediyelik kurabiye alsalardı,birer porsiyon köfte veya ciğer yeselerdi,hatta yorgun oldukları için bir gece konaklayıp bir otele yerleşebilselerdi.

İşte geçmişte bunların kazanımlarını yıllarca yaşamış ve ekonomisinde önemli iyileşmeler meydana gelmiş

Edirne,otobanın yapılmasıyla bunlardan mahrum kaldı ne yazık ki.

Edirne esnafının dibe vurma noktasına gelişinde bunun da önemi çok büyük elbette.

Bunu başaramıyoruz yıllardır.

Edirne’ye sokamıyoruz artık gurbetçiyi.

İki günde cepleri para dolu 60 bin insan Edirne’nin kuzeyinden geçen otobandan akıp gidiyor” diyen Yurduseven, her araca ücretsiz otopark bileti vermek, ücretsiz su, simit dağıtmak gibi promosyonlar yapılmasını önerdi.