Dövizle askerlik bedelini düşüren tasarı 13-01-2016 tarihli TBMM genel kurulunda kabul edildi. 

 

Yurt dışında oturma veya çalışma izniyle en az 3 yıl süreyle bulunan Türk vatandaşları, 6 bin avro yerine 1000 avro ödeyerek askerlik yapmış sayılacak.

Kabul edilen maddelere göre, yurt dışında oturma veya çalışma izniyle en az 3 yıl süreyle bulunan Türk vatandaşları, 6 bin avro yerine bin avro ödeyerek askerlik yapmış sayılacak. Bu kişiler, 38 yaşını tamamladıkları yılın sonuna kadar durumlarını gösteren belgelerle birlikte konsolosluk aracılığıyla askerlik şubelerine başvuracak ve 1000 avroyu defaten ödeyecek.

Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce 38 yaşını tamamladıkları yılın sonuna kadar dövizle askerlik hizmetinden yararlanmak üzere başvurmayanlar ile başvurdukları hâlde döviz ödemelerini tamamlamadıkları için dövizle askerlik hizmeti kapsamından çıkartılanlardan Ek-1’inci maddedeki şartları taşıyanlar, 31 Aralık 2017 tarihine kadar 1000 Avro veya karşılığı kadar yönetmelikte belirtilecek yabancı ülke parasını başvuru sırasında defaten ödemeleri kaydıyla muvazzaf askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılacaklar.

Fazladan yapılan ödemeler iade edilmeyecek.

Yasa Cumhurbaşkanı’nın onayı ve resmi gazetede yayımından sonra yürürlüğe girecek.

Haber: Önder Özbek