Yola çıkmadan önce bunları kontrol ettinizmi. İşte yola çıkarken yanınızda olması gerekenlerin listesi ‘Sizler için derledik.

Yola çıkmadan önce bunları kontrol ettinizmi. İşte yola çıkarken yanınızda olması gerekenlerin listesi ‘Sizler için derledik.

Uzun yola çıkarken yanımızda mutlaka, gerçekten ihtiyacımız olacak olan eşya, erzak, edevat ve bizleri tanıtacak evrakları bulundurmalıyız. Bunlar bizim uzun yol üzerinde temel gereksinimlerimiz dir. Ben başlıcalarını sizler için sıralamaya çalıştım,

* Tabii ki uzun ya da kısa olsun bir yola çıkmadan önce yanımıza ilk önce pasaport ve ehliyetimizi almalıyız. Araç ruhsatını ve aracımızla ilgili belgelerimizi de kesinlikle unutmamalıyız.

* Kredi kartlarımızı ve ihtiyacımız kadar nakit para yanımızda bulundurmalıyız. Bozuk paradan ziyade kagit para bulundurmaya dikkat etmeliyiz. Paralarımızı Arabamızın güvenli bir yerine koymalıyız.

* Haberleşme araçlarımızı telefon tablet vs bataryaları ile birlikte yanımıza almalıyız. Bunları gerektiğinde kullanmak gerekmediğin de kapatmak haberleşmenin süresini de biraz daha uzatmış olur . Böylelikle sevdiklerimizin bizden daha sık ya da gerektiğinde haber almalarını sağlamış oluruz.

* Temel ihtiyacımız olan tuvalet kağıdı , sabun, havlu, ıslak mendil ve ayrıca içme ve kullanma suyunu unutmamalıyız.

 * Kendimizin ve yanımızdakilerin kullandığı ilaçları beraberinizde almalıyız. Ayrıca İlk yardım çantasını da araçta bulundurmalıyız.

* Yolda oluşabilecek arızalara karşı, araç yardım tamir setini Arabamızın bir köşesinde sürekli bulundurmalıyız.

* Mevsimine göre yanımıza ekstra koruyucu ve temiz kıyafetler almalıyız.

* Baddaniye, ceket, uyku tulumu vs de uzun yol oncesi unutulmamalidir. En gerekli olabilecekleri buraya sıraladım. uzun yol meşakkatli bir yoldur. Cocuğumuz dan en yaşlı mıza kadar gerçekten ihtiyacımız olabilecek şeyleri bir liste yapıp sıralamalıyız.

Herkese Sıla Yolunda Hayırlı yolculuklar..

Haber:Yeliz Tarakçıoğlu / Silayolu.com