Bu hafta sonu 2019 izin sezonu başlıyor. Avrupa’da yaşayan Milyonlarca gurbetcimizin birçoğu karayoluyla Memleketlerine seyahat edecek.

 

 

Heryıl olduğundan farklı, buyılda yollarda daha çok yol çalışmaları mevcut. Almanya’da alışık olduğumuz duruma buyıl Avusturya Macaristan Sırbistan ve Bulgaristan’da da raslayacağız.

Avusturya’dan geçecek olan Gurbetçilerimiz bu Ülkenin bir çok yol güzergah bölgesinde Otobaninşaatı yani Asfalt yenileme ve Köprü tamirleri mevcut. Yer yer tek şerite düşen Otoban yolu uzun kuyruklara sebebiyet verebiliyor. En uzun Otobaninşaatı ise Wiener Ring(Viyana çevreyolu)nda mevcut.

Macaristan’a geldiğimizde Budapeşte’ye yanaştığımızda Budapeşte çevreyolunda 10 km uzunluğunda Otoban yenilemesi bulunmakta. Bu bölgede sezon dışı bile uzun kuyruklar oluşmakta. Bu bölgede Gurbetçilerimizin sabırlı olması gerekmekte. 

 

Bir diğer geçiş ülkesi olan Sırbistan’da ise, Beograd Niş arası yer yer küçük İnşaatler mevcut, burada sıkıntı ise yolun ara ara tek şerite düşmesi bununda kuyruklara sebebiyet vermesi. Ayrıca buralarda dikkatli olalım çünkü bir an dikkatsizliğimiz kazalara sebeb olabilir.

 

Diğer Ülkelerde olduğu gibi Bulgaristan’da Sofia Burgas Otobaninda da inşaatler bulunmakta. Burada da Asfalt yenilemesi ve Köprü tamirleri mevcut buralarda da yer yer kuyruklar oluşmakta.

 

silayolu.com olarak hayırlı yolculuklar diler iyi bir tatil geçirmeniz dileğimizdir.