Biz sizinle SILAYOLU’ undayız ‘Soru ve Sorunlarınızın Çözümüyüz!


Avrupalı ‘Türkler ‘ Türkiye’den Almanya’ya ve Avrupa’ya göç edeli 50 yıl oldu ve Avrupa gurbet olmaktan çoktan çıktı.
Ama, buna rağmen her yaz tatil nedeniyle Türkiye’ye giden Türkiye kökenli göçmenlere “gurbetçi” yakıştırması devam ediyor.

Aradan geçen yarım asırlık süreçte pek çok şey değişmiş gibi görünsede, içimizdeki Gurbet, vatan özlemi asla değişmedi, içimizdeki ‘Gurbet asla içimizden çıkmadı, Gurbet, sevdiklerine özlem duymak demektir, vatan toprağı kokusundan yoksun kalmak demektir ve gurbetci olarak bunu birebir yaşamak demektir, Bizler için ‘Gurbet, sevdiklerine özlem duymak demektir, vatan toprağı kokusundan yoksun kalmak demektir ve gurbetci olarak bunu birebir yaşamak demektir.

Avrupalı Türkler olarak, ‘Birinci nesilden günümüzde ki nesile kadar az bir süre için de olsa sevdiklerimize kavuşmak, vatan toprağımızı koklamak ve tatilimizi geçirmek için her yıl binlerce kilometre yol kat etmekteyiz. İşte biz bu yola ‘SILAYOLU ‘diyoruz.

Her yaz başında, Avrupalı Türkler’i bir “izin” heyecanı sarar. Çünkü, yıl boyunca gidilip gelinen iş, okul… vb. koşuşturmaların bedensel ve ruhsal açıdan verdiği yorgunluğu atmak, içine girilen rutin tempodan çıkıp, kafa dağıtmak, dinlenmek, farklı şeyler yapmak, memleket hasretini gidermek,yeniden üretim için “enerji depolamak” adeta bir zorunluluk.

Ancak Vatan hasretini gidermek için çıkılan SılaYolu’nda kat edilen binlerce km lik yolda vatandaşlarımız bir çok sıkıntılarla ve sorunlarla karşılaşmaktalar ve mağdur edilmekteler. 2002 yılında her insanın bir rehberi olması gerekir düşüncesiyle çıktığımız bu yolda, yıllardır ‘Sıla Yolu”nda yaşanan, bu sıkıntılara, sorunlara dur demek için kolları sıvadık.

Artık ‘ SılaYolu’nda yaşanan bu sıkıntılara,sorunlara çözüm üreten bir dernek var.

AVRUPA’nın İlk TÜRK OTOMOBİL DERNEĞİ’ artık Sizin yanınızda.

Her nerde sıkıntı yaşayan bir vatandaşımız varsa biz ordayız.

Sezai Koç

SılaYolu.com

‘AVRUPA’nın İlk TÜRK OTOMOBİL DERNEĞİ’
SılaYolu Türk Otomobil Derneği.e.V
Deutsch Türkischer Automobil Club e.V.
Yönetim Kurulu Başkanı