DOLAR 41,5004 0,24%
EURO 48,5721 0,45%
ALTIN 5.050,511,01
BITCOIN 45670870.36349%
Acibadem Yaz 2025
ETA Türkiyeyolyardimi
Berlin Brandenburg Havalimanı’nda Siber Kriz: Uçuşlar İptal, Yolcular Mağdur
  • Silayolu.com
  • Turizm
  • Berlin Brandenburg Havalimanı’nda Siber Kriz: Uçuşlar İptal, Yolcular Mağdur
654 okunma

Berlin Brandenburg Havalimanı’nda Siber Kriz: Uçuşlar İptal, Yolcular Mağdur

23 Eylül 2025 13:14
Berlin Brandenburg Havalimanı’nda Siber Kriz: Uçuşlar İptal, Yolcular Mağdur
0

BEĞENDİM

Egetürk

Avrupa’yı sarsan geniş çaplı siber saldırı, Almanya’nın başkenti Berlin’deki Brandenburg Havalimanı’nı da felç etti. Havalimanı, aradan günler geçmesine rağmen henüz normale dönemedi.

Neler yaşandı?

  • Cumartesi günü 4 iniş ve 8 kalkış iptal edildi.
  • Birçok seferde 45 dakikayı aşan gecikmeler oldu.
  • Bilgisayar sistemleri çöktüğü için yolcular kağıt-kalemle kaydedildi.
  • Bagajların yüklenememesi nedeniyle depolarda yığıldığı açıklandı.

Yolculara çağrı
Havalimanının resmi internet sitesinde, yolculara online check-in yapmaları ve bagaj tesliminde otomatik makineleri kullanmaları önerildi. Berlin Maratonu nedeniyle ek yoğunluk yaşandığından, sporculara madalyalarını el bagajında taşımaları uyarısı yapıldı.

Saldırının kaynağı
Saldırının ABD merkezli “Collins Aerospace” adlı bir hizmet sağlayıcısını hedef aldığı açıklandı. Etkiler sadece Berlin’le sınırlı kalmadı; Brüksel, Dublin ve Londra Heathrow havalimanlarında da benzer sorunlar yaşandı.

Cepnet

Hafta içi de sürecek
Yetkililer, alınan önlemlere rağmen sorunların hafta içinde de devam edebileceğini belirtti. Uzmanlara göre bu saldırı, uluslararası havacılık sistemlerinin siber tehditler karşısında ne kadar kırılgan olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

Haber: Silayolu.com

Foto: Adope Express

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.