
Almanya’da koronavirüs salgınına karşı mücadele kapsamında 22 Mart’ta alınan önlemler, 19 Nisan’a kadar uzatıldı. Vatandaşlara “Paskalya döneminde seyahat etmeyin” uyarısında bulunan Merkel, ”Pandemi, bayram tanımaz” dedi.
MERKEL – Almanya Başbakanı Angela Merkel, eyaletlerin başbakanlarıyla telekonferans yoluyla yaptığı toplantıda, Kovid-19 önlemlerini ele aldı.
Toplantı sonrası telefonla basın açıklaması yapan Merkel, Kovid-19’un yayılmasına karşı sosyal temasın 19 Nisan’a kadar kısıtlanması konusunda mutabakat sağlandığını bildirdi.
“Pandemi, bayram tanımaz”
Merkel, gelecek hafta Paskalya Bayramı’nın kutlanacağını hatırlatarak ”Pandemi, bayram tanımaz” ifadesini kullandı.
Vatandaşlara, “Paskalya döneminde seyahat etmemeleri” uyarısını yapan Merkel, Kovid-19’a karşı alınan tedbirlerin gevşetilmesi tartışmalarına da değindi.
Merkel, ”Önlemleri gevşetmeyi düşünmek için henüz çok erken.” diyerek tedbirlerin Paskalya sonrası tekrar ele alınacağını kaydetti.
Başbakan Merkel, kurallara uyan ve özveriyle çalışan sağlık personeline teşekkür etti.
1
Dolandırıcılar Sahte Evlilik İle Gurbetçi Vatandaşın 32 Dairesini Elinden Aldılar.
42294 kez okundu
2
Türkiye’ye Giden Araç İçerisinde Beyan Edilmeyen 60 Bin Avro Yakalandı
29967 kez okundu
3
Gurbetçi Ailenin Aracından Çıkanlar Bu kadarıda Olmaz Dedirtti. Araçtan Değeri 222 Bin Avro Olan Tam 3 Bin 209 Adet Sülük Çıktı!
21379 kez okundu
4
Gurbetten Memlekete Geldi, Acı Haberle Yürekler Dağlandı.
20140 kez okundu
5
Trajik Olay: Üç Çocuk Annesi Gurbetçi Kadın Hayatına Son Verdi.
17800 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.