Bazı Avrupa ülkeleri, yeni tip koronavirüsün (SARS-CoV-2) neden olduğu Covid-19 salgını kapsamında başlattığı kısıtlayıcı sıkı tedbirleri gevşetmeye yönelik planlarını duyurmaya devam ediyor.

 

Bir çok Avrupa ülkesinde Covid-19’la mücadele amacıyla mart ayı ortalarında yürürlüğü konan ulaşım, sınır geçişlerine yönelik kısıtlamaları esnetmesi bekleniyor.

Macaristan haber ajansının verdiği habere göre ‘ Macaristan Dışişleri Bakanı Péter Szijjártó, geçtiğimiz hafta  Cuma günü yaptığı açıklamada Avusturya’dan Macaristan’a açılan Fertőrákos’tan Sankt Margarethen’e (Szentmargitbánya) sınır kapısı bu hafta çarşamba günü açılacağını duyurdu.

Avusturya komşusu olduğu ülkelere sınırları kademe kademe açmaya hazırlanıyor.

Avusturya ülkeler arası seyahatlere yeşil ışık yaktı.

Avusturya komşusu olduğu ülkeler ile Seyahat kısıtlamasını hafifletmeyi planlıyor.. Diğer Avrupa ülkeleri ile sınırların kademeli olarak açılabilmesi için istişareler başlayacak.

Avusturya ve Macaristan Hükümet’i  önce iki ülke arasında dikkatli bir açılımın enfeksiyonlarda artışa yol açıp açmayacağını gözlemlemek istedikleri belirtiliyor.

Yetkililer ‘ Ülkeler arası seyahatlere izin verilmesi ‚ Önümüzdeki haftalarda Virüsün yayılımı ve vakaların tekrar artıp artmaması ile orantılı olduğunu belirttiler.

Haber. SilaYolu.com

Haberin kaynak gösterilmeden yayınlanması yasaktır.