DOLAR 35,9367 0.03%
EURO 37,5130 0.18%
ALTIN 3.309,950,20
BITCOIN 3468483-0.63462%
ETARENTACAR
E.T.A RENT A CAR
ETA Türkiyeyolyardimi
Avusturya sınır kontrollerinin uzatılmasını istiyor
30 okunma

Avusturya sınır kontrollerinin uzatılmasını istiyor

14 Ekim 2016 03:00
Avusturya sınır kontrollerinin uzatılmasını istiyor
0

BEĞENDİM

E.T.A Türkiyeyolyardimi.com

Avusturya İçişleri Bakanı Sobotka, sığınmacı krizi nedeniyle alınan acil sınır kontrolleri önlemlerinin uzatılmasını istedi.

VİYANA – Avusturya İçişleri Bakanı Wolfgang Sobotka, Avrupa Birliği (AB) içerisinde sığınmacı krizi nedeniyle alınan acil sınır kontrolleri önlemlerinin uzatılmasını istedi.

SINIR KONTROLLERİ UZATILSIN TALEBİ

Cepnet

Sobotka, Lüksemburg’da düzenlenen AB İçişleri Bakanları toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada, AB içerisinde sığınmacı krizinin henüz bitmediğini ancak AB’nin acil sınır kontrolü önlemlerinin 15 Kasım’da sona ereceğini hatırlattı.

Yunanistan’da 50 binin üzerinde sığınmacı olduğuna, Balkan ülkelerinde de çok sayıda sığınmacı bulunduğuna dikkati çeken Sobotka, “15 Kasım’dan itibaren sistemin hemen düzene gireceğini tahmin etmiyorum. O bakımdan sınır kontrollerinin uzatılması gerektiğini düşünüyorum ya da başka bir seçeneğe başvurulabilir.” ifadelerini kullandı.

Sobotka, bu kapsamda Avusturya’nın Macaristan sınırındaki Nickelsdorf sınır kapısında uygulanan kontrollerin uzatılabileceğini veya başka seçenekleri gündemlerine alacaklarını aktardı.

Avrupa’da baş gösteren sığınmacı krizi ile Schengen bölgesinde sınır kontrolleri arttırılmış ancak bu uygulamanın 15 Kasım’da sonlandırılması öngörülmüştü.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.