DOLAR 40,9419 0,51%
EURO 47,8017 0,57%
ALTIN 4.389,000,14
BITCOIN 4702010-2.71643%
ETARENTACAR
Duru Bulgur
Köln Bonn Airport
102 okunma

Ardahan eksi 44,3’ü gördü

28 Ocak 2016 03:00
0

BEĞENDİM

Egetürk

Ardahan’da etkili olan dondurucu hava hayatı olumsuz etkilerken, dün gecenin en düşük sıcaklığı sıfırın altında 44,3 dereceyle Ardahan’ın Göle ilçesinde ölçüldü.

 

Sibirya soğukları nedeniyle Ardahan’da ve özellikle Göle ilçesinde hayat durdu. Vatandaşlar zorunlu olmadıkça dışarı çıkamazken, ilçede hava sıcaklığı eksi 44,3 dereceye kadar düştü. Soğuk hava nedeniyle dışarıda 5 dakika bile duramadıklarını belirten Ergün Karabulut, “Ardahan’da Sibirya soğukları başladı. Hayat durdu, şu anda eksi 44 derece, yani içeriden dışarı sadece yiyecek ihtiyaçlarımızı gidermek için çıkıyoruz. Dışarıda 5 dakika bile duramıyoruz. Şu anda konuşuyorum ama titriyorum ve çok soğuk” dedi.

Cepnet

Burak Taştan ise, gündüz saatlerinde bile eksi 20 derecelerin üzerinde olan soğuk hava ile mücadele ettiklerini söyleyerek, “Serhat şehri Ardahan’ımız her yıl olduğu gibi yine çetin kış şartlarıyla karşı karşıyadır. Gündüz saatlerinde dereceler eksi 22’yi gösterirken ilerleyen saatlerde eksi 36’yı bulmaktadır. Soğukla mücadele etmekle beraber kışın iyi taraflarından birisi de doğal güzelliklerin ortaya çıkmasıdır. Kayalardan akan sudan oluşan buz sarkıtları tıpkı Pamukkale’yi andıran bir görüntünün ortaya çıkmasını sağlamıştır” şeklinde konuştu. Taştan, “Ağır kış şartları ilimizi ekonomik açıdan olumsuz etkiliyor. Halk sadece bazı ihtiyaçlarını gidermek için sokağa çıkmakta ve bunun dışında dışarı çıkamamaktadır. Esnaf bu durum nedeniyle sıkıntı çekmekte. Bu nedenle bölgemizde ağır kış şartlarının yaşandığı illere pozitif ayrımcılık uygulanmalı. Bu durumdan olumsuz etkilenen esnafın teşvik içerikli bir takım kaynaklardan faydalanılması sağlanmalıdır” dedi.

OLGUN YILDIZ İHA

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.