DOLAR 36,6753 0.09%
EURO 40,0531 0.19%
ALTIN 3.515,47-0,04
BITCOIN 30711411.22951%
ETARENTACAR
E.T.A RENT A CAR
ETA Türkiyeyolyardimi
Almanya’da Sağlık Skandalı. Gurbetçi Vatandaş Yanlış Ayağından Ameliyat Edildi.
  • Silayolu.com
  • Avrupa
  • Almanya’da Sağlık Skandalı. Gurbetçi Vatandaş Yanlış Ayağından Ameliyat Edildi.
587 okunma

Almanya’da Sağlık Skandalı. Gurbetçi Vatandaş Yanlış Ayağından Ameliyat Edildi.

26 Kasım 2022 21:47
Almanya’da Sağlık Skandalı. Gurbetçi Vatandaş Yanlış Ayağından Ameliyat Edildi.
0

BEĞENDİM

E.T.A Türkiyeyolyardimi.com

Enerji ve gaz krizindeki sıkıntılar Alman ekonomisinin yanı sıra sağlık sektörünü de vurdu. Almanya’da son dönemlerde sağlık hizmetlerinde ciddi anlamda sıkıntılar yaşanıyor. 

 

Az kalsın ayağından oluyordu

TRT Haber’de yer alan habere göre;

Cepnet

Doktorlar çalışma koşullarından dolayı sıkça eylem yaparken hastalar da bu durumdan etkileniyor. Almanya’da doktorların ilgisizliği az daha bir Türk hastayı ayağından ediyordu.Türk vatandaşı Tuna Kara, futbol oynarken geçirdiği sakatlıktan dolayı sol iç bağları kopması nedeniyle Berlin’deki bir hastanede ameliyat oldu.Ameliyat sonrası narkozdan çıkan Kara, yanlış ayağının ameliyat edildiğini görünce şaşkınlık yaşadı.

 

“Doktorlar ameliyat sonrası dahi yanlışlığın farkına varmadı”

Yaşadıklarını TRT Haber’e anlatan Tuna Kara,

“Sol ayağımı hazırladılar, tıraşladılar, çarpı atıllar. Ameliyattan çıktığımda sağ ayağımı ameliyat etmişler. Onu da ben söyledim onlara. Farkında değillerdi.” sözleriyle şaşkınlığını dile getirdi.

 

Hastane özür dilemekle yetindi

Tuna Kara’nın yanlış ameliyat edildiğini fark eden hastane yönetimi, Türk hastadan özür dilemekle yetindi.

Tuna Kara, yaşanan süreci şu sözlerle anlattı:

“İlk uyandığımda sağ ayağımda ağrı vardı. Hemşire hanım sordu ağrım var mı diye. ‘Evet, sağ ayağım ağrıyor.’ dedim. ‘Normal. Sağ ayağından ameliyat oldu.’ dedi. Ama sol ayağım ameliyat olacak dediğimde raporlara baktı ve koşa koşa doktorun yanına gitti. Doktoru çağırdı. Doktorla birlikte geriye geldiler. Beni başka odaya aldılar. Özür dilediler. Yarın diğer ayağımı ameliyat edeceklerini söylediler. Ailem geldi, konuştuk. Bu hastanede ameliyat olmayacağımızı kararlaştırdık. Başka bir hastaneden randevu aldık.”

 

Aile suç duyurusunda bulunacak

İnsan hayatının bu kadar ucuz olmadığını söyleyen Kara ailesi, ameliyatı yapan doktor ve hastane yönetimi hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

 

Kaynak ve Foto:

https://www.trthaber.com/m/haber/dunya/almanyada-saglik-skandali-turk-hasta-yanlis-ayagindan-ameliyat-edildi-726298.html

 

Haber: Ramazan Aktaş/ TRT Almanya Temsilcisi

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.