“KAZ BAHANE KARS BERABERLİĞİ ŞAHANE” Almanya‘nın Hagen şehrinde, Schwelm Karslılar Derneği‘nin düzenlendiği ”3. Kaz Gecesi‘‘ coşkuyla geçti.Gecede baş menüde Kars‘ın yöresel yemeği bulgurlu kaz ikram edildi.

Gecenin sunumunu yapan Ayhan Demirkaya açılış konuşmasında Kars’ı yaşatmak için burada olduklarını belirterek Kars’ın kültürel zenginliğine vurgu yaptı.
Schwelm Karslılar Derneği Başkan Kubilay Akbaba ise yaptığı konuşmada, özellikle derneğin Kadın Kolları’nın emeklerine teşekkür ederek, ‘’ Üçüncü Kaz Gecesine katkı sağlayan herkese çok teşekkür ederim. Bu kadar güzel tepkilerin ve ilginin olması bizleri daha da motive ediyor. Almanya’da yaşayan Karslılar olarak gelecek kuşaklara bir şeyler aktarabilirsek ne mutlu bizlere’’ diye devam etti.

Konuşmacılardan yazar Yücel Feyzioğlu Kars’ın değerlerinin korunmasının önemine değinerek, derneği böyle bir gece yaptığı için kutladı.
Gecenin en beğeni toplayan gösterilerinden biri de çoğunluğu kadınlardan oluşan Schwelm Karslılar Derneği Korusu’nun verdiği küçük çaplı müzik ziyafeti oldu.

Çok renkli anların yaşandığı ve Türkiye’den ve Almanya’dan katılan yörenin sanatçıları Halk Ozanı Maksut Feryadi, Fahrettin Güneş, Ayhan ve Adar Karakurt geceye duygulu ve neşeli saatler kattılar.
Haber: Mustafa Özbay
1
Gurbetçi Vatandaş Karakolda Hayatını Kaybetti.
27211 kez okundu
2
Almanya’da Gurbetçi Kayınbaba ve Damadı Öldürüldü.
25397 kez okundu
3
Gurbetçi Genç Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti.
21387 kez okundu
4
Düğün Konvoyuna Katılan Gurbetçilere Ait 20 Araç Trafikten Men Edildi.
19991 kez okundu
5
Almanya’da 21 Yaşındaki Engelli Türk Kızı Uçaktan İndirildi. Detaylar Haberde.
18903 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.