Mercedesten çok konuşulacak bir karar geldi. Alman otomobil üreticisi Mercedes'in artık ABD ve Asya'da neredeyse kendi şubeleri yok ve otomobil üreticisi aynı zamanda Avrupa'daki satışlarda giderek daha fazla dış ortaklarla çalışıyor. Şimdi sıra Almanya'da. Grup, kârlı olmalarına rağmen tüm şubelerini satmak istiyor.

 

Otomobil üreticisi Mercedes-Benz, Almanya'daki şubelerinin satışını inceliyor. Şirket, Reuters'in sorusuna yanıt olarak, durumun tüm kendine ait otomobil bayileri ve atölyelerini ilgilendirdiğini söyledi. İnceleme açık uçlu ve adım adımdır. Mercedes şu anda Almanya'da 20 şubesi, 80 bağlı şirketi ve yaklaşık 8.000 çalışanı ile faaliyet gösteriyor.

 

Denetleme Kurulu konuyu bu Cuma ele alacak; Çalışan tarafının satışı kabul etmesi gerekir. “Handelsblatt”ta yer alan bir rapora göre, yaza kadar çalışma konseyleriyle temel bir anlaşmaya varılması gerekiyor. 

 

İşten çıkarma planlanmadı

 

Mercedes, işleri azaltma veya şubeleri kapatma gibi bir planın olmadığını söyledi.  Gruptan yapılan bir açıklamada "Olası bir yeniden yapılanma durumunda işten çıkarmalar olmayacak" dedi. 

 

Mercedes şubelerindeki tüm toplu sözleşme çalışanları şu anda 2029 yılı sonuna kadar operasyonel işten çıkarmalara karşı korunmaktadır diye ifade edildi.

Kaynak: n-tv.de