Merhaba sevgili Sılayolu.com takipçileri bir önceki yazımda sizlere Türkiye’ye gidişimizi yazmıştım bugün ise size dönüş yolunu yazacağım.

13/04/2021 Çarşamba sabahı yerel saatle saat 08.00 de Edirne Şimşek Otelden yolculugumuz başladı

İlk duragımız Kapıkule Gümrük müdürlügü idi, Kapıkuleye geldigimizde sol tarafdaki Caminin yanına kurulmuş olan test merkezi oldu, merkezde bize verilen formları doldurduk ve test’imizi 250 TL. karşılıgında yaptırdık bize birer barkod verdiler ve sonucun form’a yazmış olduğumuz e-mail’imize gelecegi söylendi. Gümrük alanına geldigimizde sezon dışı olması nedeni ile hiç beklemeden geçtik ve daha önce randevu aldıgımız yeni Gümrük Müdürü ile görüşmek üzere Müdürlük binasına geçtik.

Gümrük Müdürümüz bizi çok iyi karşıladı ve Gümrük sahasında yeni sezon için yapacak oldugu projelerini anlattıgı güzel bir sohbet oldu kendisine şahsım adına çok teşekür ederim.

Gümrükdeki sıcak sohbedden sonra Türkiyeden çıkışımızı tamamladık enteresan olanı bize test olup olmadıgımız sorulmadı.

İlk durağımız Filibe (plovdiv) ye dogru yola koyulduk Bulgaristan girişte sadece sigara sordular ve basın oldugumuz için aracımıza bakmadılar. Filibe Başkonsolosumuz Sayın Korhan Küngerü ile olan görüşmemizden sonra Sırbistana dogru yola devam ettik.

Kalotina gümrügüne geldigimizde hava kararmıştı gene o bozuk yoldan geçtikten sonra gümrüklerin boş olması hasebiyle çabuk geçtik hiç bir aramaya falan tabi tutulmadık ama bazı araçlar aranırken gördük. Kısa bir yolculuktan sonra konaklamak için Bosphorus otele geldik.

Ertesi gün Büyük Elçilikteki Randevumuz için Belgrada dogru yola çıktık Niş’in orda bir kaç yerde yol tamirat çalışması nedeni ile yol tek şeritden devam ediyor yollar çok tenha ve sakindi taki Belgrada girene kadar. Belgrad şehir trafiği  aynı bizim İstanbul trafiği.

Belgrad Büyük Elçiligine yeni atanan Sayın Büyük Elçi Hadi Aksoy ile olan görüşmemizden sonra Macaristan Röske sınır kapısına dogru yola çıktık.

Röske sınır kapısına geldigimizde Sırp tarafını rahat ve sıkıntısız geçtik Macar tarafına geldigimizde 200 metre kadar bir kuyruk vardı ve tam 2.5 saat sürdü geçmemiz sadece pasaport kontrolu yapıp transit geçecegimiz için başka bir sormadılar ve Macara giriş yaptık sınırdan 28 km uzaklıktaki Family Hotelde konaklamak için durduk. Hotel sahibi Giresun asıllı bir gurbetçimiz, restorant bölümü pandemi dolayısı ile kapalı sadece kahvaltı servisi var odalar temiz ve ferah.

Sabah erkenden tekrar yola çıktık Macar henüz Euroya geçmedigi için ve yol üzerinde Euroyu nerdeyse yarı fiyatına hesapladıkları için burdan herhangi bir şey almanızı tafsiye etmem ama mecbur kalırsanız ödemeyi kartla yapın ve cihaz bozuk tuzagına düşmeyin nakit paranız olmadıgını ve başka türlü ödeme yapamıyacagınızı söylediginizde bozuk cihazın çalıştıgını göreceksiniz.

Macaristanıda sıkıntısız bitirdikden sonra Avusturya gümrüğüne geldik Polis bir kontrol bölgesi oluşturmuş ve her aracı durduruyor biz transit geçecegimizi bildirerek yola devam ettik Avusturyada kayda deger bir tamirat falan yok yollar güzel ve sakindi.

Almanya gümrügüne geldigimizde gene Polisin bir kontrol noktası ile karşılaştık ama bizi durdurmadılar rahat bir şekilde geçtik geceyi Münihte geçirmeyi planlamıştık ama pandemi dolayısı ile bizi hiç bir otel kabul etmedi ve gece yolculuga devam etmek zorunda kaldık sokağa çıkma yasagı ile ilgili bir sıkıntıda yaşamadık sabah saat 5 gibi Düseldorf’a sağ salim geldik istasyonun karşısında birer çorba içtikten sonra Sazai abi Dortmund’a bende Brüksele gitmek üzere ayrıldık ve böylece bir Sılayolunuda tamamlamış olduk.

Saygılarımla

Sılayolu.com Editör Etem Altın.