Avrupa’nın farklı ülkelerinden yaz tatillerini geçirmek üzere anavatanlarına gelen gurbetçilerin çoğunluğu tatillerinin sona ermesi üzere buruk şekilde dönüş yoluna geçti. Kapıkule Sınır Kapısı’ndan vatan özlemi ile çıkış yapan vatandaşlar, zaman zaman uzun araç kuyrukları oluşturdu.

Tatillerini Antalya ve Muğla’da geçirmek üzere gelen gurbetçiler, bölgede devam eden orman yangınları nedeni ile otellerinden tahliye edildi. Yangın sebebi ile Milas Ören’deki tatilini sonlandıran Ümran Ergün Yolcu, ‘’ İznimiz bitmedi ancak dönmek zorunda kaldık, bulunduğumuz yer yandı. Alevlerin içinde kaldık. Her tarafımız yanmaya başladı ve boşaltmak zorunda kaldık orayı. Daha sonra Ören’den çıktık, inşallah orada yangın sönmüştür. Çok üzgünüz. Akşam oteli boşaltıp, eşyalarımızı acele ile aracımıza yükledik. Bu sene hiç iyi izin yapamadık. Her taraf yanıyordu. Bıraktık gidiyoruz, vatan toprağını terk ediyoruz, çok üzgünüz’’ dedi.

Bir başka gurbetçi olan Aliye Vihman ise, ‘’ Duygularımız karışık, geldiğimize sevinemiyor, gittiğimize üzülemiyoruz. Tatil çabuk geçiyor, sayılı gün ve anlamadan dönüyoruz’’ dedi.