DOLAR 41,9504 0,52%
EURO 48,9184 0,83%
ALTIN 5.726,53-1,65
BITCOIN 45054830.47618%
Acibadem Yaz 2025
ETA Türkiyeyolyardimi
VİYANA’DA AŞI ZORUNLULUĞU PROTESTO EDİLDİ!
155 okunma

VİYANA’DA AŞI ZORUNLULUĞU PROTESTO EDİLDİ!

21 Kasım 2021 01:08
VİYANA’DA AŞI ZORUNLULUĞU PROTESTO EDİLDİ!
0

BEĞENDİM

Acibadem Yaz 2025_300x250 px

Artan Kovid-19 vakaları sebebiyle Avusturya hükümetinin alacağı yeni önlemeleri açıklamasından sonra, önlem karşıtları başkent Viyana’da bu kararı protesto etmek için sokaklara çıktılar.

Viyana’nın Heldenplatz meydanında toplanan göstericiler, istisnasız hekesin sokağa çıkma yasağına dahil edilmesini ve özellikle de 1 Şubat 2022’den itibaren zorunlu hale getirileceği açıklanan aşı zorunluluğunu protesto ettiler.

“AŞI ZORUNLULUĞUNA HAYIR”
Yaklaşık 35 bin kişinin katıldığı ve Viyana polisinin geniş önlemler aldığı gösteride, Avusturya bayraklarının yanı sıra, “aşı zorunluluğuna hayır”, “özgürlük”, “kısıtlamalar kaldırılsın” yazılı pankartlar açıldı.

Polis, gösteri sırasında katılımcıları denetlerken, Kovid-19 tedbirlerine uymayan göstericilere de cezai işlem uyguladı.

Cepnet

NE OLMUŞTU?
Avusturya Başbakanı Alexander Schallenberg, iki gün önce yaptığı basın açıklamasında, vakaların artışı ve sokağa çıkma kısıtlaması döngüsünün önüne geçmek istediklerini belirterek. “Dün zor bir karar aldık. Ülke genelinde 1 Şubat 2022’den itibaren geçerli olacak şekilde aşı zorunluluğunun yürürlüğe girmesi için gerekli çalışmalar başlatıldı.” demişti.

Ayrıca, Pazartesiden itibaren 20 gün süresince federal düzeyde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak, bu bu kısıtlama herkesi kapsayacak.

Tags: avrupa haberleriAvusturya haberleriCovid 19österreichisch lockdownSokağa çıkma yasağıViyana haberleri

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.