Bulgaristan Kaptan Andreevo gümrük memurları tarafından bir otobüsün bölmelerinde büyük miktarda beyan edilmemiş nakit para bulundu.

Olay, 30.06.2024 tarihinde saat 22:50'de Romanya'dan Bulgaristan üzerinden Türkiye'ye giden Türk plakalı bir otobüsün Kaptan Andrevoo sınır kapısında detaylı incelemeye tabi tutulması sonucu gerçekleşti.

Bir Türk vatandaşının kullandığı araçta bir başka sürücü, bir hostes ve 9 yolcu seyahat ediyordu. "Risk analizi" yöntemine göre otobüs, röntgen de dahil olmak üzere kapsamlı bir gümrük muayenesi için seçildi ve bu sırada sürücünün dinlenme yatağı çevresinde olağandışı yoğunluklar fark edildi. Sonraki fiziksel kontrol sırasında, farklı değerdeki Avro ve ABD doları banknotlarını içeren paketlerin saklandığı, özel olarak inşa edilmiş iki önbellek keşfedildi.

Toplamda, beyan edilmemiş dövizin 514.000 Avro ve 60.000 ABD Dolar'ı olduğu tespit edildi. İhlal sonrası şoför hakkında incekeme başkatıldı

Kaynak ve Fotoğraf: Bulgaristan Gümrük Müdürlüğü

Haber: Silayolu.com

Silayolu.com internet sitesinde paylaşılan haberlerin, kaynak linki verilmeden başka platformlarda paylaşılmasının veya video habercilikte kullanılmasının hukuki bir suç olduğunu hatırlatır! Bu uyarıyı dikkate almayan kişi ve kurumlar hakkında hukuki süreç başlatılacağını ifade etmek isteriz.