Türkiye’nin Trakya bölgesinde bulunan Edirne’den,Bulgaristan’a ve Yunanistan’a açılan sınır kapılarında, yaklaşık 9 saate varan bekleme süreleri oluştu.

Edirne Kapıkule sınır kapısından Bulgaristan'a açılan Kaptan Andreevo sınır kapısına girişler ortalama 5 saat ve yine Bulgaristan'a açılan diğer sınır kapısı Hamzabeyli’den Bulgaristan’a giriş süreleri 3 saate yaklaşmaktadır.

Geçtiğimiz günlerde orman yangınlarından dolayı hizmete ara  verilen ve tekrar açılan İpsala’a sınır kapısından Yunanistan’a girişler 9 saati ve Yunanistan’a açılan diğer sınır kapısı Pazarkule’den Yunanistan’a akabinde Bulgaristan’a geçişler ise 5 saati bulmaktadır.

Kapıkule ve İpsala sınır kapılarında görevli yetkililerle yaptığımız görüşmelerde: ” Bu oluşan uzun süreli beklemelerin ve yoğunluğun kendilerinden kaynaklanmadığı,tamamıyla Yunanistan ve Bulgaristan tarafında ki yetkililerin; görevlerini yavaş yaptığından kaynaklandığı, haliyle orta alan diye tabir edilen bölgede yoğunluk oluştuğu ve bu yoğunluk Trakya sınır kapılarından çıkışlara sirayet ettiği” belirtildi.

Haber ve Foto: Silayolu.com İbrahim Yırtmaz

Silayolu.com internet sitesinde paylaşılan haberlerin, kaynak belirtmeden başka platformlarda paylaşılmasının hukiki suç olduğunu hatırlatır! Bu uyarıyı dikkate almayan kişi ve kurumlar hakkında hukuki süreç başlatılacağını ifade etmek isteriz.