Malta’da Türk mimar Pelin Kaya’yı aracıyla ezerek öldüren Fransız Jeremie Camilleri suçlu bulunarak 40 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Malta’da Fransız vatandaşı 34 yaşındaki Camilleri’nin, 18 Ocak 2023’te Pelin Kaya’yı kasten öldürmekten tutuklu yargılandığı davanın karar duruşması, bu sabah Valetta Adliyesi’nde yapıldı. Duruşmaya, Kaya ailesi de katıldı.

Karar duruşmasında Hakim Consuelo Herrera, Pelin Kaya’yı aracıyla ezen Camilleri’yi suçlu bularak 40 yıl hapse mahkum etti.

“Psikopatım ve bununla gurur duyuyorum”

Camilleri’nin gözaltına alındığı sırada, “Ünlü olmak istiyorum. Televizyona çıkmak istiyorum. Ben psikopatım, bununla da gurur duyuyorum” dediği ifade edildi. Failin olaydan önce polise, kokain aldığını söylediği aktarıldı.

“Aracı üstüne sürdü”

Duruşmada, polisin incelediği güvenlik kamerası kayıtlarından elde ettiği bilgiler de paylaşılırken, Camilleri’nin, kullandığı aracı Sliema istikametinde yürüyen Pelin Kaya’nın üstüne sürdüğü belirtildi. Olaya müdahale eden polislerden Luke Ciangura da kaza haberi olarak kendilerine gelen ihbar üzerine olay yerine gittiklerini ve o an ortamın kaos olduğunu anlattı. Görgü tanıklarının, Camilleri’nin davranışının normal değil, son derece agresif olduğunu söylediği aktarıldı.

Kaynak ve Fotoğraf: arti33.com