Fransa'nın Bourgogne-Franche-Comté bölgesinde yer alan Mâcon şehrinde yaşayan Isparta nüfusuna kayıtlı 19 yaşındaki Numan Toprakoğlu, 8 kişilik bir çetenin beyzbol sopalarıyla gerçekleştirdiği saldırı sonucunda ağır yaralandı. Toprakoğlu, kaldırıldığı Dijon Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

 

Edindiğimiz bilgiye göre, cumartesi sabahı erken saatlerde iki grup, Mâcon'daki bir gece kulübünden çıktıktan sonra Prissé'de buluştu. İddiaya göre, bir kız nedeniyle aralarında çıkan anlaşmazlık sonucu sekiz kişi, iki kişiye beyzbol sopalarıyla belediye parkında sıkıştırıp saldırdı. 

Vahşide saldırıya uğrayan Numan Toprakoğlu burada ölüme terk edildi. Durumu ağır olan Numan Toprakoğlu, Dijon Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı ancak, cumartesi günü saat 15.00 sularında hayatını kaybetti. 

 

İki Türk gencine yönelik bu hunharca saldırıda, diğer gencin de kafasında ve vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar oluştuğu ve yoğun bakımda tedavi altına alındığı bildirildi.

 

Mâcon'da yaşayan Türk toplumunun derin üzüntüyle karşıladığı bu vahim olay, yetkili merciler tarafından her yönüyle araştırılmaktadır. 

Polis, saldırıya karışan 5 şüpheliyi yakaladı. Diğer şüpheliler ise aranıyor.

 

Kaynak: Yüksel Aktay