Almanya’da üretilen 20 tereyağ markasından sadece 3’ü testi geçti. Testi geçenlerden sadece birisi “iyi”, diğeri ise “tatmin edici” üçüncüsü ise sadece “yeterli” olarak değerlendirildi. Tere yağlarında olması gereken omega-3 asitleri olmadığı gibi, çoğunda da madenî yağ izleri bulundu. Tereyağlarının bir kısmında tereyağı tadı gelmediği de ortaya çıktı.

 

 

ALMANYA’DA 20 TEREYAĞINDAN 17’Sİ TESTİ GEÇEMEDİ

ÖKO-TEST gıda testi dergisi tarafından yapılan testlerde 17 tereyağı ise, “zayıf” veya “yetersiz” notu alan tereyağlarının çoğu, Almanya’da kaliteli tereyağı olarak bilinen markalardan oluşuyor.

 

 

TEREYAĞINDA OLMASI GEREKEN OMEGA-3 YAĞ ASİTLERİ YOK

Test edilen ve testi geçemeyen tereyağları arasında özellikle, ot ve samanla beslenen hayvanların yağlarında daha fazla olan omega-3 yağ asitlerinin çok az olduğuna dikkat çekildi. Bu durumun, hayvan yetiştirmede ot veya samanın kullanılmadığını gösterdiğine işaret edilen test sonuçlarına göre, pek çok bilinen markada yüksek derecede madenî yağ izleri bulundu.

 

 

MADENÎ YAĞ İZLERİ VAR

Madenî yağ izlerinin, bir yandan makinelerdeki yağlama yağlarından kaynaklanmış olabileceği belirtilirken, diğer yandan tereyağlarının alüminyum folyo ambalajlarından kaynaklanmış olabileceği belirtiliyor.

 

EN BİLİNEN MARKALAR DA  TAM NOT ALAMADI

Kerrygold, Landliebe ve Weihenstephan gibi meşhur markalar da testte iyi not alamadı. Bu markalarda da omega-3 eksikliği ve madenî yağ izlerine rastlandı.En iyi tereyağı olarak orgnanik Gläserne Molkerei Fass Butter seçildi.

 

Kaynak: Camiahaber.com Fotoğraf: ÖKO-TEST