Almanya'nın Solingen kentinde pazartesi günü 4 katlı binanın çatı katında çıkan yangında 29 yaşındaki baba, 28 yaşındaki anne, üç yaşındaki çocukları ve 5 aylık bebekleri yanarak hayatlarını kaybetti.

 

Bild Gazetesinde yer alan habere göre, uzmanlar tarafından savcılığa bildirilen raporda yangının bir kundaklama olduğu ifade edildi. Savcılığa göre bina sakinlerinin verdikleri bilgiye göre, binanın aynı zamanda duman dedektörleriyle de uygun şekilde donatılmış olduğu ve dedektörlerin çalışır vaziyette olduklarını ifadelerinde belirttiklerini aktardı.Ancak alevler ailenin kaçış yollarını kapattı. 

 

Müfettişlere göre yangına dair merdiven boşluğunda hızlandırıcı yanıcı madde bulunduğu ifade edildi. Bunun sonucunda çıkan yangın, hızla 100 yıllık eve sıçradı ve apartmanın ahşap merdivenleri ile ahşap tavanlarını yangın hızlanmasında büyük rol oynadı.

 

Birkaç gün öncede öncede aynı binada ufak bir yangın çıkmış

BİLD'in edindiği bilgiye göre, günler önce merdiven boşluğunda yangın çıkmıştı. Koridorda bir bebek arabasının alevler içinde kaldığı aktarıldı. 4 kişinin hayatını kaybettiği yangında dokuz kişi daha yaralandı ve ev oturulamaz hale geldi. 

 

Yaşanan yangın Türk toplumunu derinden etkiledi

Yıllar önce 29 Mayıs 1993 yılında yine Solingen kentinde bir Türk ailenin oturduğu ve aileden 5 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan kundaklama sonrası, pazartesi günü yine Solingen kentinde kundaklama olduğu iddia edilen yangında Bulgaristan doğumlu Türk aileden 4'nün hayatını kaybetmesi yaşanan acıları tekrar hatırlattı. 

 

Polis olayla ilgili görgü şahitleri arıyor. Olaya dair bilgisi olanlar 0202/2841122 veya nrw.tippportal.de veya 110 polis imdat numarasını arayabilirler.

 

Fotoğraf: Blaulicht Aktuell Haber: Silayolu.com 

Silayolu.com internet sitesinde paylaşılan haberlerin, kaynak linki verilmeden başka platformlarda paylaşılmasının veya video habercilikte kullanılmasının hukuki bir suç olduğunu hatırlatır! Bu uyarıyı dikkate almayan kişi ve kurumlar hakkında hukuki süreç başlatılacağını ifade etmek isteriz.