Hemen hemen her gün sınır kapılarından yasaklı maddalerin yanı sıra beyan edilmeyen değerli takı, nakit para, teksil ve kimyasal ürünlerin geçişlerinin engellediğine şahitlik etmekteyiz. Fakat bu sefer Sırbistan sınır kapısında gerçekleşen olay gümrük memurkarını bile hayretler içerisinde bıraktı.

 

Kaçak yollarla sınır kapılarından geçirilmeye çalışılan kriterler arasında arabalar özel bir yer işgal ediyor. Bu nedenle gümrük memurları günlük işlerinde eski zamanlardan en lüks arabalara kadar her türlü arabayı kaçırmaya yönelik olağandışı girişimlere tanık oluyor.

 

Gornji Milanovac ileri karakolundaki gümrük memurları, çeşitli malları saklama veya beyan etmeme girişimlerine alışık olmalarına rağmen, bir kamyonun brandası altına gizlenmiş bir otomobil gördüklerinde alışılmadık bu manzara karşısında şaşırdılar. 

 

Gümrük memurları, Slovenya'dan Sırbistan'a boya ve vernik üretimi için bir miktar hammadde taşıyan bir tırı incelemek için durdurdu. İncelemeler sırasında brandanın açılmasıyla alışılmadık bir durum ortaya çıktı. Tır dorsesinin içerisinde plakası olmayan BMW marka bir otomobilin yasa dışı olarak ülkeye sokulmak istendiği tespit edildi. İnceleme sonrası araca el konulurken şoför hakkında işlem başlatıldı.

 

Haber: Silayolu.com 

Fotoğraf: Sırbistan gümrük müdürlüğü

Silayolu.com internet sitesinde paylaşılan haberlerin, kaynak linki verilmeden başka platformlarda paylaşılmasının veya video habercilikte kullanılmasının hukuki bir suç olduğunu hatırlatır! Bu uyarıyı dikkate almayan kişi ve kurumlar hakkında hukuki süreç başlatılacağını ifade etmek isteriz.