Almanyalı üç aile Sıla’da kaza yaptı. Kazalarda beş kişi yaşamını yitirirken, 15 kişi yaralandı. Bolu’da meydana gelen kazada iki çocuğu ölen babanın feryadı yürek dağladı. Yozgat’taki kazada ise hamile anne yaşama veda etti.

 

ALMANYA’NIN Emsland kentinden tatillerini geçirmek üzere memleketleri Mersin’e yolculuk yapan Çakar Ailesi, TEM otoyolunun Bolu Çaydurt mevkisinde kaza yaptı. Takla atan minibüsten yaralı olarak çıkan baba Ömer Çakar, üç yaşındaki oğlu İbrahim ile 18 yaşındaki kızı Nurha Çakar’ın öldüğünü görünce gözyaşlarına boğuldu. Acılı babanın, ölen oğlu İbrahim’in elinden tutup, alnını öpmesi yürek burktu.

KIZINA SARILIP FERYAT ETTI

BARİYERLERE çarparak takla atan minibüste eşi Suat, çocukları Mahmut, Muhammed, Ali, Ceylan ve Meryem ile birlikte yaralanan Ömer Çakar, yol üzerinde battaniye sarılmış olan kızı Nurha’nın cesedine sarılarak da feryat etti. Yaralılar çevredeki hastanelere kaldırılırken, kazanın yorgunluk nedeniyle bir anlık dalgınlıktan kaynaklandığı üzerinde duruluyor.

TARLAYA UÇTULAR

KASSEL’DE yaşayan Doğaner Ailesi tatil için bulundukları memleketleri Yozgat’ta Yusuf Doğaner’in (23) direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonrası kaza yaptı. Ankara karayolunun Salmanlı köyü yol ayrımında otomobilin tarlaya uçması sonrası meydana gelen kazada hamile Yıldız Münch (48), Davut Gürler (25) ve Havva Gürler (21) olay yerinde yaşamlarını yitirdi. Kazada, Yusuf Doğaner ile Ahmet (44), Muhammet Sait (9), Neriman (42), Betül Doğaner (16), Dilara (15) ve Caner Münch (17) ağır yaralandı. Tarlaya savrulan cesetler, jandarma ekipleri tarafından cenaze araçlarına taşındı. Öte yandan Çorum’da freni kilitlenen bir TIR’ın karşı yöne geçip Marburg Biedenkopf kentinde yaayan Alıcı Ailesi’nin otomobiline çarpması sonrası Saliha Alıcı yaralandı.

Sabah