Sıla Yolu'nda gurbetçi vatandaşlarımızın en çok tedirgin olduğu konulardan biri " araçlarının Sıla Yolu'nda arızalandığı veya kaza yaptığı taktirde " yol yardım hizmeti veren şirketlerin kendilerini mağdur edip etmceği konusunda çekinceleridir. Nitekim 2022 yılı izin sezonunda sılayolunda birçok mağduriyete şahit olduk.

 

Bu mağdurlardan birisi olan T.K. yaşadıklarını Silayolu.com'a anlattı.

 

Adac Plus üyesi olan T.K. : 

" 27.08.2022 tarihinde Türkiye' den Almanya'ya dönüş yolunda Sırbista' nın Niş şehrinde arabam bozuldu. ADAC'ı aradım fakat telefonlara cevap veren olmadı. Bu sırada bir çekici geldi ve şöför : "ADAC ile birlikte çalıştklarını" söyledi. Bizde başka çaremiz olmadığı için güvendik ve arabayı yükleyip tamirhaneye gittik. Sonrasında tamirhanenin ADAC ile çalıştığını teyit ettikten sonra araç kısa zamanda tamir edilemeyeceği için kendi imkânlarımızla uçak bileti aldık ve Almanya'ya geldik. ADAC'a durumu izah ettim ve tamam arabanı iki hafta içerisinde getireceğiz dediler fakat iki hafta geçti araba halâ gelmedi. Tekrar gittim özür dilediler tekrar getireceklerini söylediler fakat aradan 6 hafta geçmesine rağmen aracım yine getirilmedi. En sonunda bana " aracın motoru yandığı için ve tamir masrafı aracın değerinden yüksek olduğu için arabamı getiremeyeceklerini " söylediler.   

 

Yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için avukata başvurduğunu fakat buna karşılık ADAC tarafından aracı için 07.10.2022 tarihinden itibaren park ücreti talep ettiklerini aktaran T.K. hukuki süreci başlattığını ve gurbetçi vatandaşların bu konuda dikkatli olmalarını temenni ederek sözlerini sonlandırdı.