Gümrük ve polis memurlarının 14 Eylül 2022'de Gradina geçidinde yaptıkları ortak çalışma, bir arabanın dolu deposunda değeri yarım milyon avronun üzerinde olduğu tahmin edilen yaklaşık 11 kilogram altının kaçakçılık girişimini engelledi.

Türkiye'den Almanya'ya gitmekte olan iki yabancı uyruklu Mercedes'in ülke girişinde kontrol için seçilmesiyle ortaya çıktı. 

Kontrolde olağan soruya yolcular, kişisel bagajlarından başka bir şeyleri olmadığını söylediler fakat arac bagajinda ​​​yağlı plastik bir kutu, bir hortumun yanı sıra vakumlama, makas, ip ve bant için aparat ve folyo içeren bir çanta bulundu. Tüm bunlar, aracın ayrıntılı bir incelemesi ve aranması için özel olarak belirlenmiş alanda incelemenin devam etmesi ve şüphe için yeterli sebepti.

Arka koltuk yükseltilip yakıt kapağı çıkarıldıktan sonra içindeki şamandıranın tamamen temiz olduğu ve motorun o kısmındaki fabrika boyasının çizildiği gözlemlendi. Ardından, ulaşılması zor boşlukları kontrol etmek için özel bir cihazla tankın içinin bir incelemesi yapıldı, düzensizlikler gözlendiğinde, içinde yağ dışında başka bir şey olduğunu gösterdi. 

Bu yapılan işlemler sonucunda 10,850 Kg altın tespit edildi.

Foto ve kaynak:  Sırbistan gümrük müdürlüğü