Almanya'da bazı eyaletlerde okulların tatile girmesi ile birlikte gurbetçiler Türkiye'ye doğru Sıla yoluna çıkmaya başladı. Memleketlerine ve ailelerine kavuşma heyacanı ile Sıla Yoluna çıkan vatandaşlarımızdan bazıları için ise bu yolculuk çile yoluna dönüşebiliyor.

Malesef bu çileye maruz kalan ve mağduriyet yaşayan gurbetçi ailelerimizden biride Almanya'nın Hannover şehrinde yaşayan Yusuf Bayram ve ailesi oldu.  Sıla Yoluna çıkan gurbetçi  aile tüm ülkeleri sorunsuz bir şekilde geçerken Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde bir dinlenme tesisinde gasp edildi.

Gece geç saatlerde bir dinlenme tesisinde araçlarını park ederek uykuya dalan ailenin içerisinde bulunduğu aracın camı kırılarak, araçta bulunan çanta hırsızlar tarafından çalındı.

Olay, 1 Temmuz Pazartesi günü, saat 02.30 sıralarında, Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre; Yusuf Bayram, eşi Fatma Bayram ve üç çocuğuyla birlikte hem yaz tatillerini geçirmek, hem de sağlık kontrollerini yaptırmak için Almanya'nın Hannover şehrinden İstanbul'a gelmek üzere yola çıktı. 22 saatlik yolculuğun ardından sınır kapısını geçen aile, Lüleburgaz'da bir tesise ait otoparkta mola verdi. Aile otomobilde uyuduğu sırada, kimliği belirlenemeyen saldırgan, önce Yusuf Bayram'ın bulunduğu taraftaki ön sağ camı kırdı. Elindeki kesici aletle Yusuf Bayram'a saldıran şüpheli, Fatma Bayram'a ait çantayı alarak kaçtı. Yaklaşık 10 bin avro maddi kayba uğradığını ifade eden Bayram, olayı hafif sıyrık ve kesiklerle atlattı.

 

Bayram, "Binlerce kilometre yol geldikten sonra dinlenmek için Tekirdağ'ın Lüleburgaz ilçesinde bir dinlenme tesisi'nin önünde aracımızı Park ederek haliyle yolun vermiş olduğu yorgunlukla uykuya daldık. Aradan belli bir müddet geçtikten sonra bir gürültü ile uyandık.Kimliği belirsiz kişi bir anda aracımızın camını kırdı ve eliyle benim göğsüme bastırdı biri elinde de bıçak vardı ve beni darp etti" dedi.

Sözlerine devam eden baba, uyku sersemi olmamız nedeni ile bu olay karşısında ne yapacağımızı şaşırdık. Hanım bir yandan çocuklar bir yandan haliyle bağırmaya başladı. Çok kısa bir süre sonra hırsızın bir araca binerek kaçtıklarını gördüm.Olayın şokunu atlattıktan sonra önce çocukları kontrol ettim. Sonrasında ise eşimin benim ayak bölümünde bulunan kol çantasının çalındığını fark ettik.

Çantanın içerisinde yaklaşık 8-10 bin avro değerinde nakit para, eşime ait mavi kart,çocukların sigorta kartları vardı diye söyledi.

Jandarma olay yerine 45 dakika sonra geldi.

Bayram,olay sonrası hemen 155'i aramamıza rağmen Jandarma yaklaşık 45 dakika sonra olay yerine geldi. Ekipler tesisin kameralarını kontrol ettiler fakat bizim aracımız kör noktada olduğu için her hangi bir tespit yapılamadı. Yani kısacası bize yardım edemediler sonrasında ise karakola gidip ifademizi verdik. Bu olay bizi çok üzdü bizi herkes diyordu ki; " Bulgaristan'da ve  Sırbistan'da dikkat edin diye... Biz bu ülkeleri sorunsuz geçtik fakat Türkiye'de vatanımızda başımıza böyle bir olay geleceğini  hiç düşünmüyorduk. Hırsızların biran önce bulunmakarını yetkili makamlardan rica ediyoruz diye sözlerine son verdi.

Kaynak ve Fotoğraf: DHA

Haber: Silayolu.com İbrahim Yırtmaz

Silayolu.com internet sitesinde paylaşılan haberlerin, kaynak linki verilmeden başka platformlarda paylaşılmasının veya video habercilikte kullanılmasının hukuki bir suç olduğunu hatırlatır! Bu uyarıyı dikkate almayan kişi ve kurumlar hakkında hukuki süreç başlatılacağını ifade etmek isteriz.