Tek yapmanız gereken giriş ve transit geçiş için bir form doldurmak. Karantina yalnızca uzun süreli konaklamalar için gereklidir.

 

Seyahat uyarılarına rağmen, işçilerin Avusturya’ya ve Avusturya üzerinden düzenli banliyö trafiği kolaylaştırılmıştır. Sağlık Bakanlığından alınan yeni bir yönetmelik, Cumartesi gününden itibaren Avusturya’dan giriş ve geçiş için iki değişiklik öngörüyor. Bu, seyahat uyarısına tabi ülkelerden gelen yolcuların ülkeye herhangi bir kısıtlama olmaksızın girebileceği anlamına geliyor. Ayrıca giriş ve transit geçiş için bir form doldurulması zorunlu hale geldi.

 Avusturya Ticaret Odası (WKÖ), yeni banliyö düzenlemesinden memnun kaldı. Yalnızca Steiermark’ta Hırvatistan’dan yaklaşık 4 bin işçi çalışıyor ve bunların çoğu haftalık olarak gelib  gidiyor. Bir WKÖ sözcüsü, yeni düzenleme ile, negatif Covid-19 testi veya on günlük ev karantina sunma yükümlülüğünden muaf olduğunu açıkladı. 24 saat bakıma muhtaclar Yeni düzenleme aynı zamanda bakım personeli ihtiyacının da karşılanmasını sağlamıştır. Avusturya’da yaklaşık 33.000 kişi 24 saat bakıma bağımlıdır. Bu insanlara yaklaşık 60 bin hemşire bakıyor, bunların yaklaşık yarısı Romanya’dan geliyor ve Hırvatistan gibi seyahat uyarısı uygulanıyor. Geçişe izin verildi Yönetmelikteki bir başka değişiklik, riskli ülkelerden gelen veya buradan geçen yolcular için bir formun zorunlu olarak doldurulmasıyla ilgilidir. Avusturya’da durmadan seyahat etmesine izin verilir. Mola yok APA Sağlık Bakanlığı sorulduğunda Cumartesi sabahı APA’ya Hırvatistan’dan Almanya’ya seyahat eden Almanların da beyanı doldurmaları gerektiğini söyledi. Yolcular ya Avusturya sınırları içinde durmadan geçmeyi taahhüt etmelidir. Bir sözcü, istisnaların araba arızaları, kısa yakıt ikmali ve tuvalet molaları olduğunu söyledi. Bununla birlikte, Avusturya’da daha uzun bir mola planladıysanız, negatif bir korona testi veya karantina gereklidir. Sağlık Bakanlığı şu anda giriş kısıtlamaları olan şu ülkeleri listelemektedir: Mısır, Arnavutluk, Bangladeş, Beyaz Rusya, Bosna Hersek, Brezilya, Bulgaristan, Şili, Ekvador, Hindistan, Endonezya, İran, Kosova, Hırvatistan, Meksika, Moldova Cumhuriyeti , Karadağ, Nijerya, Kuzey Makedonya, Pakistan, Peru, Filipinler, Portekiz, Romanya, Rusya, İsveç, Senegal, Sırbistan, İspanya (Kanarya Adaları hariç Pazartesi 0.00 Balear Adaları dahil), Güney Afrika, Türkiye, Ukrayna, ABD ve il Çin’de Hubei.