Türkiye-AB arasındaki mutabakat neticesinde hazırlanan ve çiplerinde parmak izi verilerini içeren pasaportlar verilmeye başlandı.
ANKARA – İçişleri Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Türkiye ile AB arasında varılan mutabakata göre, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Schengen üyesi ülkelere vizesiz seyahat edebilmesi için şartlardan biri olan AB’ye uyumlu yeni pasaportlar hazırlandı. Çiplerinde parmak izi verileri içeren pasaportlar 1 Kasım’dan itibaren verilecek.
AB ile vize muafiyeti çerçevesinde, mevcut pasaportlar, parmak izi verilerinin yüklü olmaması nedeniyle, AB şartlarına uyumlu değildi. Uygulamaya konulacak yeni pasaportların hazırlıkları Emniyet Genel Müdürlüğü Pasaport ve Güvenli Belge Daire Başkanlığınca, 1 Haziran’da tamamlandı.
Ancak mevcut pasaportların tüketilmesi amacıyla uygulama için 1 Kasım tarihi beklendi. Yeni pasaportların çiplerinde, biometrik data ve kişinin parmak izinin yanı sıra kişiye ait ad, soyad, doğum yeri-tarihi, uyruk, kimlik ve pasaport numarası, cinsiyet gibi kişisel veriler de bulunacak.
1
Avrupa’da ikamet eden engelli vatandaşlarımız Türkiye’ye nasıl gümrüksüz araç götürebilir
9827 kez okundu
2
Kimlik Kartı İle Türkiye’ye Seyahat Edebilirsiniz. Detaylar Haberde.
9561 kez okundu
3
Pasaport ve Oturum Kartı Süreleri, 6 Ay’dan Az Olanların Dikkatine!
4423 kez okundu
4
Ulusal kimlik belgeleriyle ülkemize giriş yapabilen ülkelerin listesi.
2633 kez okundu
5
ESSEN BAŞKONSOLOSLUĞUNUN KURULUŞUNUN 60. YILDÖNÜMÜ 2026’DA KAPSAMLI ŞEKİLDE KUTLANACAK.
2565 kez okundu