Almanya ve Avrupa’ genelinde ‘Önümüzdeki aylarda Okul Tatillerinin başlayacak olması nedeniyle.

SılaYolu DTAC SılaYolu Avrupa Türk Otomobil Kulübü derneği e.V. Yönetim Kurulu Başkanı ‘Sezai Koç ‘ Türk ailelere yönelik uyarılarda bulundu.

Geçtiğimiz yıllarda bir çok aile ‘Okul tatili başlamadan çocuklarını ‘Türkiye’ye götürmek istemişler ,Hava alanlarında pasaport memurlarının müdahalesi ile karşılaşmıştılar.Konuyla ilgili ‘ DTAC SılaYolu Avrupa Türk Otomobil Kulübü derneği e.V. Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Koç ‘ Çocuklu ailelere uyarılarda bulundu..

Ailelelerin okuldan mutlaka erken gittiklerine dair izin belgesi alması gerektiğinin altını çizen ‘Koç, Çocuklarına İzin belgesi almayan Ailelerin çocukları havaalanlarından geri çevriliyor. Geçtiğimiz yıllarda bunun bir çok örneği yaşandı. ‘dedi.

Sezai Koç’ Sözlerine şöyle devam etti.

Her yıl yüzlerce aile izine erken gidebilmek için çocuklarını hasta gösterip doktor raporu alarak izine gidiyorlar, Bu yasal bir yöntem değil ve cezasıda çok yüksek ve 1000 euro’ya kadar da ceza kesilebiliyor.Tatil öncesi ve sonrası eğitim dönemi içersinde çocuklar okulda olması gerekiyor.Havaalanlarında pasaport memurları özellikle çocuklu ailelerin çocuklarının okuldan izin belgelerinin olup olmadığını soruyorlar , diyen ‘Sezai Koç’ Okul dönemlerinde özellikle çocuklu olan ailelerin buna dikkat etmeleri gerektiğinin altını cizerek, ailelerin buna dikkat etmelerini istedi.

Bu kural bir çok Avrupa ülkesinde geçerli diyen’ DTAC SılaYolu Avrupa Türk Otomobil Kulübü derneği e.V. Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Koç ‘ Hollanda’da ise okul tatil süresini mazeretsiz olarak ihlal eden ailelerin hakim karşısına çıkarıldıklarına dikkat çekti.
Haber: SilaYolu.com
Kaynak Gösterilmeden yayınlanması yasaktır