Lufthansa'da son haftalarda grevler ve uçuş iptalleri yaşanıyordu. Şirket ABD’de büyümeye devam ederken; Almanya’da durum farklı. Şirket patronları Almanya’da enflasyon nedeniyle zarar bekliyor. Bu durum müşteriler için, yakında çeşitli hizmetler için daha fazla ek ücret olacağı anlamına gelebilir.

 

Lufthansa, Almanya içindeki rotaların çoğunda tekelci bir konuma sahip. Bu nedenle, şirket rekabete ayak uydurmak için düşük bilet fiyat politikasını uygulamaya ihtiyaç duymuyor. Şirket, daha önce de duyurduğu gibi zaten birkaç ek ücret fiyatını artırdı. Örneğin, yalnızca Economy Light tarifesinde uçuyorsanız, özel bir koltuk seçebilmek için beş ila 25 Euro arasında bir ek ücret ödemeniz gerekir. Aksi takdirde otomatik olarak bir koltukta oturursunuz. Düzenli müşteriler bile artık koltuk seçimi için daha fazla ödemek zorundalar.

 

Uygun fiyatlı havayollarında, ek hizmetler için daha fazla ücret talep etmek uzun zamandır yaygın bir uygulama. Lufthansa, yolcuların uçuş deneyimlerini çevrimiçi portal Reisetopia sayesinde daha güvenilir hale getiriyor. Bir Lufthansa yöneticisi açıklamasında, "2023 yazından itibaren yeni business sınıfımızda belirli koltuklar için ek ücret alıp almayacağımızı düşünüyoruz," dedi, business class müşterileri bile ek maliyetlerden muaf olmayabilir. Ayrıca yolcular ek ücret karşılığında daha fazla diz mesafesi olan koltuk bile seçebilir.  

 

Kaynak: arti49.com

Foto: Lufthansa