Avrupalı Türklerin geçtiğimiz hafta,Ramanzan Bayramı’nı ve yaz tatillerini geçirmek için Türkiye’ye gelişleri, sınır kapılarındaki yoğunluğun artmasına neden oldu.

Haftasonu olması nedeniyle Kapıkule Sınır Kapısı’nda gümrük sahası, Türk işçilerinin araçlarıyla tamamen dolarken, uzun kuyruklar oluştu. Kapıkule’den hafta sonu 13 bin araçla 60 bin kişi Türkiye’ye giriş yaptı.

Senelik izinlerini Türkiye’de geçirmek için karayolunu tercih eden tatilcilerin büyük çoğunluğu ‘Yunanistan’da yaşanan ekonomik sorunlardan dolayı ‘Bulgaristan’da sınırındaki Kapıkule’yi tercih etti. Yetkliler bu yıl kapıkuleye olan rağbetin %30 arttığını söylediler.Bu nedenle her geçen gün gümrükteki yoğunluk ve kuyruk arttı. Almanya da yol çalışması ve Sırbistan gümrüğünde uzun kuyruklar Türk işçilerini gruplar halinde hareket etmesine neden oldu. Bulgaristan gümrüğüne neredeyse konvoy halinde gelen Türk işçileri 1 saat bekledikten sonra Türk tarafına geçiş yapıyor. Kapıkule’de 12 peronu bulunan giriş bölümünde araçlar gümrük sahasını tamamen doldurdu, Kapıkule sahası içersinde uzun kuyruklar oluştu.

Türkiye’ye giriş yapmak için kuyrukta bekleyen araç sürücüleri işlemlerin yavaş yapıldığını belirterek zaman zaman araçların klaksonlarını çalarak protesto ettiler.

Kapıkule’de 2 saat kuyrukta beklediklerini söyleyen Türkler, “Hava sıcaklığının 30 derecenin üzerinde seyretmesinden dolayı da kuyrukta,Çocuklarımızla birlikte kavruluyoruz,saatlerdir ilerlemeyi bekliyoruz. Yetkililer böyle zamanlarda biraz daha hızlı çalışırsa çok iyi olacak. Biz çok uzun yoldan gelip, memlekette kuyrukta beklemek istemiyoruz” diye konuştular.