Karayolundan Türkiye’ye gidecekler dikkat: KOMŞUDA GREV VAR.

Yunanistan’ın başkenti Atina’da binlerce gösterici ülkede ilan edilen genel grev kapsamında kemer sıkma önlemlerini protesto etti. Yunanistan geneli devam eden çiftçi eylemleri çerçevesinde tarım üreticileri ülkenin Evzonon’daki  Makedonya sınırını süresiz kapatma kararı aldı.Makedonya Yunanistan sınırında araç geçişleri durdu.

Eylemlerine İdomeni kavşağında devam Merkez Makedonya bölgesindeki çiftçiler, dün saat 16.30’dan sonra traktörleriyle sınırı kapattı.

Hayvan besicileri ve çiftçiler daha öncesinde ise İdomeni kavşağına 2,5 kilometre kala kurulan polis barikatını ani bir şekilde aşmayı başarmıştı. Aynı 28’inden bu yana Kilkis ilindeki çiftçilerin kurduğu barikat Evzonon sınırına 2,5 km, İdomeni kavşağına ise 1 km uzaklıkta.

Avrupa’dan Türkiye’ye karayolundan yolculuk yapan vatandaşlarımızın da transit geçiş yaptığı Yunanistan’daki eylemlerinin önümüzdeki günlerde devam edeceği  belirtiliyor. Yapılan açıklamada , protesto gösterilerinin bir çok otoyolda gerçekleşebileceği belirtiliyor.

Kulata – Promahon Sınır  kontrol kapısı  otomobil  yolculuğu için açıldı. Bugün  Yunan çiftçileri E-79 yolunu  sınır  kapısına  yakın mesafede kapadılar. Protestocular  sınır noktasına 200 metre yakınlığında  yola  çıkarak  protesto etti. Saat 13’te iki yönde de araçlar durduruldu,  bu sebeple  3 kilometrelik kuyruk oluştu.

Yetkililerden alınan bilgide ‘Makedonya Yunanistan Evzoni-Gevgelija sınır kapısında da eylemlerin devam ettiği belirtiliyor.Eylemlerin ne kadar süreceği bilinmiyor.Geçişler durmuş durumda. Türkiye’ye seyahat edeceklerin ‘Bulgaristan üzeri yolculuk yapmaları öneriliyor..

SilaYolu.com / Atina

Foto: BGNES