Havaalanlarında işlemleri hızlandırmak için „Kendi işini kendin hallet“ sistemine geçiliyor. Hamburg Havaalanında yolcunun bavulunu kendi vermesi için hizmet başlatıldı.
Eleman sıkıntısı ve yoğunluk nedeniyle uzun kuyrukların oluştuğu havaalanlarındaki check in şalterlerine çözüm arayan yetkililer, yolcunun işini kendi halledebileceği sistemlere geçmeye devam ediyor. Örneğin Hamburg Havalimanı’nda dileyen yolcular artık „bagaj verme“ işlemini kendileri yapabilecekler.
Yılda 13,5 milyon kişinin ziyaret ettiği havalimanı için bir sistem geliştiren Materna şirketi yetkilileri, „Kendi bavulunu kendin ver“ sistemi sayesinde önemli ölçüde zaman tasarrufu yapılacağını bildirdiler. İlk etapta Lufthansa veya Easyjet yolcularının faydalanabileceği sistem şöyle çalışıyor:
Yolcu ckeck in işlemini yaptıktan sonra uçuş kartını bilgisayara tutuyor ve bir kaç seçenekten sonra bavulunu bandın üzerine bırakıyor. Burada bagajın ağırlığı sınırı aşmıyorsa yazıcıdan çıkan etiket yolcu tarafından bavula yapıştırılıyor ve işlem bitiyor.
Yetkililer „Sık seyahat eden ve benzer sistemlere alışık olan (örneğin check in işlemini de kendi yapanlar) yolcuların bavul verme süresi 1 dakikanın bile altında“ bilgisini verdiler.
Hamburg Havalimanı yeni sistemin ne kadar kolay olduğunu göstermek için bir tanıtım videosu hazırladı.
Foto : Hamburgairport (Youtube/Hamburg Airport)
İzlemek için burayı tıklayabilirsiniz
1
Hırvatistan Sınır Kapısında Bir Yolcuya 18 bin Avro Ceza Kesildi.
12465 kez okundu
2
Gurbetçiler Tüm Zamanların Rekorunu Kırdı.
10083 kez okundu
3
Uçaklarda Ücretsiz Su İkrâmı,Yurt Dışı Uçuşlarında Sınırlı Yolculara Yapılacak.
9649 kez okundu
4
Pegasus Airlines Dortmund’dan Antalya Uçuşlarına Başladı
8927 kez okundu
5
Köln/Bonn ve Düsseldorf Havalimanlarında Bugün Uyarı Grevi Var
8652 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.