Bulgaristan’ın Kapitan Andreevo Gümrük Kapısı’nda gerçekleştirilen kontrollerde, bir otomobilde 20 kilo kaçak gümüş külçe ele geçirildi. Bu miktar, yılbaşından bu yana bir binek araçta yakalanan en yüksek gümüş kaçakçılığı olarak kayıtlara geçti.
Olay, 1 Eylül 2025 günü saat 16.00 sıralarında meydana geldi. Türkiye’den Bulgaristan’a giriş yapan Bulgar plakalı aracı kullanan sürücü N.B., gümrük kontrolünde yalnızca kişisel eşyalarının bulunduğunu beyan etti. Ancak yapılan detaylı aramada, yolcu koltuğunun arkasındaki seramik kutularının altında saklanmış 20 gümüş külçe bulundu. Külçeler, dört polietilen torba içerisinde gizlenmişti.
Uzman incelemesine göre, 999,0 ve 999,9 ayarındaki külçelerin toplam ağırlığı 20 kilogram, piyasa değeri ise 22.395 avro olarak belirlendi.Gümrük yetkilileri, kaçak gümüşe el koyarken sürücü hakkında Gümrük Kanunu kapsamında idari ihlal işlemi başlattı.
Resmî verilere göre, 2025’in başından bu yana Kapitan Andreevo Gümrük Noktası’nda 48 kilo üzerinde gümüş ve 32 kilodan fazla altın kaçak eşyaya el konuldu.
Kaynak: Bulgaristan Gümrük Müdürlüğü
Haber: Silayolu.com İbrahim Yırtmaz
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.